Την παραίτηση της Αλεξίας Έβερτ ζήτησε ο Κώστας Μπακογιάννης

Την παραίτηση της Αλεξίας Έβερτ ζήτησε ο Κώστας Μπακογιάννης

Την παραίτηση της αντιδημάρχου Αλεξίας Έβερτ ζήτησε απόψε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μετά τα σχόλιά της για «κατσαρίδες και τρωκτικά» στα κοινωνικά δίκτυα, αναφορικά με τη χθεσινή κινητοποίηση των μελών του ΚΚΕ για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με το δήμαρχο, η κ. Έβερτ, εξέφρασε την επιθυμία να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου.

Σε δήλωση του ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι σέβεται την κυρία Έβερτ ωστόσο το θέμα «δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό». Και συνεχίζει, λέγοντας ότι «με το ΚΚΕ μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος και η χθεσινή του κινητοποίηση, την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα και το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, ήταν απαράδεκτη πράξη πολιτικής ανευθυνότητας και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας».

Από εκεί και πέρα ο δήμαρχος Αθηναίων επισημαίνει ότι σε μια Δημοκρατία, «όσο και αν διαφωνούμε οφείλουμε να συνυπάρχουμε, ιδιαίτερα όταν καλούμαστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε μια πανδημία». Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, «ασφαλώς οι αντιθέσεις, ακόμα και οι πολιτικές συγκρούσεις, δεν είναι μόνο αναγκαίες αλλά και θεμιτές, διεξάγονται όμως, όσο σκληρά κι αν χρειαστεί, επί προγραμμάτων, θέσεων και ιδεών».

«Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής αρχής», κατέληξε ο δήμαρχος Αθηναίων.