Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώσεις  από τον πρωθυπουργό για τον τόπο και χρόνο καταβολής τους
Στ. Πέτσας για αναδρομικά

Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό για τον τόπο και χρόνο καταβολής τους

Ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο ΣΚΑΙ ότι την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός  θα ανακοινώσει τον τρόπο και τον χρόνο καταβολής των αναδρομικών των συνταξιούχων. 

Ο κ. Πέτσας  επισήμανε μάλιστα πως η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων και μελετά το συνολικό κόστος.

Τόνισε δε ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουν προσφυγές οι συνταξιούχοι, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα ακούσουν για μια οριζόντια λύση από τον πρωθυπουργό. 

«Έχουμε αποδείξει ότι σεβόμαστε τις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων. Αυτό θα πράξουμε και τώρα. Κανείς συνταξιούχος δεν πρέπει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να προσπαθεί, μέσω δικηγόρων να πάρει τα χρήματά του. Είναι θέμα λίγων ημερών να ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας»  υπογράμμισε, ενώ πρόσθεσε ότι «υπάρχουν πτυχές της απόφασης που πρέπει να μελετηθούν. ώστε να υπολογιστεί η δημοσιονομική επίπτωση στον Προϋπολογισμό. Μελετάμε το συνολικό κόστος που θα επιφέρει στο Δημόσιο Ταμείο, συνυπολογίζουμε τις οικονομικές εξελίξεις και την επόμενη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός θ’ ανακοινώσει τον τρόπο και το χρόνο με τον οποίο θα προχωρήσουμε στην καταβολή των αναδρομικών. Επομένως, είναι μια απόφαση του Πρωθυπουργού».

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «θα υπάρξει οριζόντια λύση και δεν χρειάζεται κανείς να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη. Όχι μόνο γιατί δεν υπάρχει κανένα θέμα παραγραφής, αλλά και γιατί θα δοθεί οριζόντια πολιτική λύση. Έχει πολύ μεγάλη σημασία η απόφαση αυτή, καθώς αφορά εκατομμύρια συμπολίτες μας».

Παράλληλα ανέφερε ότι «ο Πρωθυπουργός νοιάζεται για όλους τους Έλληνες. Έχει μπροστά του ν’ αντιμετωπίσει μια πρωτοφανή παγκόσμια οικονομική κρίση και πρέπει να σταθμίζει πάντα, πώς θα εξελιχθεί η οικονομία τους επόμενους μήνες, τι υπάρχει στο ταμείο, προκειμένου να στηρίξει, όχι μόνο τους συνταξιούχους, αλλά όλες τις κοινωνικές ομάδες σε οποιαδήποτε ηλικιακή κατηγορία κι αν ανήκουν». 

Τέλος, επισήμανε ότι «ως κυβέρνηση κάναμε μία συνετή διαχείριση όλους αυτούς τους μήνες. Καταφέραμε λόγω της ανάκτησης της εμπιστοσύνης να βγούμε στις αγορές και να έχουμε  ταμειακά διαθέσιμα και να ικανοποιούμε αυτές τις ανάγκες. Το Κράτος Δικαίου είναι η κορωνίδα, στην οποία στηρίζονται οι σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και την Κυβέρνηση. Σεβόμαστε το Κράτος Δικαίου λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις οικονομικές εξελίξεις και τις δημοσιονομικές δυνατότητες».