Την ενοχή του πρώην υφυπουργού Γ. Ανθόπουλου για υπόθεση τοκογλυφίας ζήτησε η εισαγγελέας

Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2018, 13:15
-A +A
Την ενοχή του πρώην υφυπουργού Γ. Ανθόπουλου για υπόθεση τοκογλυφίας ζήτησε η εισαγγελέας

Να κηρύξει ενόχους τον πρώην υφυπουργό Γιάννη Ανθόπουλο και τους τρεις συγκατηγορουμένους του σε υπόθεση τοκογλυφίας σε βάρος καπνεμπόρου από την Καβάλα, ζήτησε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η Εισαγγελέας Έδρας.

Η εισαγγελική λειτουργός επισημαίνοντας πως "αποδείχθηκε κατά τρόπο αναμφισβήτητο η τέλεση του αδικήματος" εισηγήθηκε στους δικαστές να κηρύξουν ενόχους τους μεν τρεις συγκατηγορούμενους του πολιτικού, υπεύθυνους της εταιρείας Namaco που μετονομάστηκε σε Gennet, οι οποίοι δικάζονται για το αδίκημα της τοκογλυφίας κατ' επάγγελμα και κατ' έξακολούθηση, τον δε Γιάννη Ανθόπουλο για συνέργεια σε τοκογλυφία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Κατά τη δικογραφία, ο πρώην υφυπουργός μεσολάβησε, την περίοδο 2002-2005, προκειμένου η ιδιοκτήτρια εταιρίας καπνού Οδέττη Πετρίδη να λάβει τοκογλυφικό δάνειο από την εταιρία των συγκατηγορουμένων του συνολικού ποσού 17,6 εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα καλύπτονταν με πλαστά παραστατικά αγοραπωλησιών καπνού. Έναντι της βοήθειας που παρείχε ο κατηγορούμενος πολιτικός φέρεται να λάμβανε για κάθε παραστατικό το 10% του ποσού του τιμολογίου. Συνολικά στον κ. Ανθόπουλο καταλογίζεται ότι πήρε ποσό που ξεπερνά το 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από μερικά χρόνια όταν το ΣΔΟΕ εντόπισε σε λογαριασμούς του πολιτικού και της συζύγου του χρηματικά ποσά προερχόμενα από την κ. Πετρίδη. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος ενώπιον του δικαστηρίου αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε ότι από την καπνέμπορα έλαβε νόμιμες αμοιβές ως νομικός της σύμβουλος και ένα ποσό 650.000 ευρώ ως δάνειο το οποίο, όπως είπε ο κ. Ανθόπουλος, τον πίεσε η κ. Πετρίδη να δεχθεί.

Η εισαγγελική λειτουργός σήμερα ζήτησε από τους εφέτες να μην κάνουν δεκτό τον ισχυρισμό του πρώην υφυπουργού τονίζοντας πως θεωρεί εντελώς απίθανο να ήταν σε θέση η επιχειρηματίας που "εκλιπαρούσε για δάνειο ώστε να κρατήσει την επιχείρηση της", να δανείζει τον κ. Ανθόπουλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 19/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα