Την αθώωση Λυκουρέζου πρότεινε η εισαγγελέας για την υπόθεση στην Αιξωνή Γλυφάδας

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, 15:05
-A +A

Την ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης και την πλήρη αθώωση του ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου για την – καταγγελόμενη- καταπάτηση δημόσιας έκτασης σε περιοχή -φιλέτο στην Αιξωνή Γλυφάδας, πρότεινε πριν από λίγο η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Όπως μεταδίδει το dikastiko.gr, μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία η εισαγγελέας Εφετών Μαρία Μαλούχου έκανε δεκτούς όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του γνωστού δικηγόρου  ζητώντας να αθωωθεί πλήρως από κάθε κατηγορία.

Ήδη έχει προτείνει την απαλλαγή και της συμβολαιογράφου Δέσποινας Σεχιώτη , που υπερασπίζεται ο ποινικολόγος, Βασ. Καπερνάρος και συνεχίζει την αγόρευσή της και για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

Η κατηγορία

Η Αιξωνή είναι ολόκληρη πλαγιά του Υμηττού πάνω από τη Γλυφάδα, με απρόσκοπτη θέα στο Σαρωνικό, η οποία ήταν δημόσια αναδασωτέα έκταση, και φέρεται να καταπατήθηκε από τους κατηγορούμενους και να πουλήθηκε σε ανύποπτους πολίτες, με πλαστογραφημένα έγγραφα.

Σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν συνολικά 5 δικηγόροι, μεταξύ των οποίων και ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, 6 συμβολαιογράφοι, 2 επιχειρηματίες, ένας πολιτικός μηχανικός και 7 ιδιώτες.

Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο επέβαλλε βαρύτατες ποινές ισοβίων και πολυετών καθείρξεων.

Ο κ. Λυκουρέζος είχε αθωωθεί από την κακουργηματική κατηγορία της απάτης επί Δικαστηρίω σε βάρος της περιουσίας του Δημοσίου αλλά είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών με αναστολή , για χρήση πλαστού εγγράφου σε βάρος του Δημοσίου. Το δικαστήριο είχε δεχτεί, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, μετά την πράξη.

Η σημερινή εισαγγελική πρόταση πάντως, αν γίνει δεκτή, οδηγεί σε πλήρη απαλλαγή του γνωστού ποινικολόγου.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 19/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα