Την Ελλάδα επισκέφθηκε το 2016 ο δράστης του μακελειού στη Νέα Ζηλανδία

Την Ελλάδα επισκέφθηκε το 2016 ο δράστης του μακελειού στη Νέα Ζηλανδία

Την πρωτεύουσα της Ελλάδας, ως ενδιάμεσο σταθμό στο ταξίδι του, από το Κάιρο προς το Βουκουρέστι, επισκέφθηκε το 2016 ο δράστης του μακελειού στη Ν. Ζηλανδία που σκότωσε 50 ανθρώπους, σύμφωνα με ρεπορτάζ στην τηλεόραση του Alpha. Οι ελληνικές αρχές αναζητούν στοιχεία για τις κινήσεις και τις επαφές που είχε κατά τη διάρκεια της 15νθήμερης παραμονής του στη χώρα.

Τα νέα στοιχεία παρουσιάστηκαν στο κεντρικό ειδήσεων της τηλεόρασης του Alpha, ενώ, όπως αναφέρθηκε, η παρουσία του δράστη στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το χειμώνα του 2016 μεταβαίνοντας προς την πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Στη συνέχεια επέστρεψε κάνοντας την ίδια διαδρομή, Βουκουρέστι – Αθήνα, Αθήνα – Κάιρο. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αρχές διερευνούν τις μετακινήσεις του στην Αθήνα, καθώς και εάν ταξίδεψε σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, διότι συνήθιζε να χρησιμοποιεί και υπεραστικά λεωφορεία στα ταξίδια του. Επίσης, οι σκαλισμένες στο όπλο του λέξεις «Turkofagos» και «Lepanto» (ονομασία της Ναυπάκτου), οδήγησαν τις αρμόδιες αρχές της Νέας Ζηλανδίας να αναζητήσουν πιθανές σχέσεις του με την Ελλάδα.

Η Ιντερπόλ έχει στείλει σήμα στο οποίο αναφέρει όλη τη δράση του, κάνοντας λόγο για δεύτερο ταξί στην Ελλάδα διάρκειας 15 ημερών πάλι το 2016 και ζητώντας να ερευνήσει το ελληνικό τμήμα αν πέρασε και από άλλη ελληνική πόλη, γιατί συνήθιζε ο δράστης να ταξιδεύει με το λεωφορείο. Να σημειωθεί ότι το μεγάλο ταξίδι που είχε κάνει στα Βαλκάνια, το είχε κάνει με λεωφορείο

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης είχε κάνει τουρνέ σε χώρες όπως η Τουρκία, η Ουγγαρία, η Κροατία, η Βουλγαρία και άλλες πολλές, ενώ έκανε αναφορές στο διαδίκτυο για ταξίδι και στο Πακιστάν. 

«Πιστεύουμε ότι ο ύποπτος ταξίδευε σε τρίτες χώρες στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική» είπε στο TRT η ίδια πηγή, αποκαλύπτοντας ότι και οι τουρκικές αρχές διερευνούν τις κινήσεις του και τις επαφές του στην Τουρκία.