Την αποφυλάκιση των 8 του κυκλώματος χρυσού εισηγείται και η Εισαγγελέας

Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου 2018, 18:08 - Τελευταία ενημέρωση: 19:05
-A +A
Την αποφυλάκιση των 8 του κυκλώματος χρυσού εισηγείται και η Εισαγγελέας

Την απόλυση όλων των κρατουμένων - κατηγορουμένων στην υπόθεση της φερόμενης λαθρεμπορίας χρυσού προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο η εισαγγελέας, συντασσόμενη με την πρόταση της ανακρίτριας και επιβεβαιώνοντας τις παραλείψεις των αρχών στη δικογραφία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του skai.gr, η εισαγγελική λειτουργός συμφωνεί με την ανακρίτρια της υπόθεσης, η οποία έχει ήδη ταχθεί υπέρ της απόλυσης των προφυλακισμένων, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός ενεχειροδανειστής κρίνοντας ότι από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών «δεν συντρέχει πλέον λόγος διατήρησης της προσωρινής τους κρατήσεως».

Και η εισαγγελέας τάσσεται υπέρ της θέσεως της ανακρίτριας, υιοθετεί δηλαδή την άποψη, ότι το αδίκημα της λαθρεμπορίας πάνω στο οποίο στηρίχθηκε το οικοδόμημα της δικογραφίας δεν στοιχειοθετείται, καθώς δεν προβλέπεται η καταβολή δασμών για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία, γεγονός που επιβεβαίωσε εγγράφως προς τις ανακριτικές αρχές και η ΑΑΔΕ.

Σημειώνεται ότι το θέμα της στοιχειοθέτησης της κατηγορίας ετέθη από την ανακρίτρια κατά τη διάρκεια των απολογιών των κατηγορουμένων και ενώ ορισμένοι από αυτούς είχαν ήδη προσωρινά κρατηθεί και άλλοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι, υποβάλλοντας σχετικό ερώτημα στο υπουργείο Οικονομικών και λαμβάνοντας μετά ταύτα απάντηση από την ΑΑΔΕ.

Μετά την εν λόγω εξέλιξη το δικαστικό συμβούλιο θα κληθεί, ενδεχομένως, τη Δευτέρα να αποφανθεί τελικά επί του θέματος, με τις προβλέψεις δικαστικών πηγών να αποκλείουν απόφαση αντίθετη από εκείνες που έλαβαν ανακρίτρια και εισαγγελέας.

Έτσι, δεν αποκλείεται ακόμη και τη Δευτέρα οι κρατούμενοι να αποφυλακιστούν, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις, ότι οι χειρισμοί για την υπόθεση υπήρξαν πρωτοφανείς και η γκάφα των διωκτικών αρχών χωρίς προηγούμενο.

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα