Times: Αγνοούνται δύο Τούρκοι στρατιωτικοί που είχαν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα

Times: Αγνοούνται δύο Τούρκοι στρατιωτικοί που είχαν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα

Τον ισχυρισμό ότι αγνοούνται δύο Τούρκοι στρατιωτικοί που είχαν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, διατύπωσε η δικηγόρος τους στους Times του Λονδίνου, προσθέτοντας μάλιστα πως οι πελάτες της ενδέχεται να έχουν ανταλλαγεί με τους δύο Έλληνες στρατιώτες που επέστρεψαν στην Ελλάδα στις 15 Αυγούστου.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Halit Cetin και ο Fatih Arik, διέφυγαν στην Ελλάδα μήνες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016 και ήταν μέλη των ειδικών δυνάμεων και συγκεκριμένα της μονάδας SAT. Οι άνδρες, που χαρακτηρίστηκαν «Νο1 δημόσιοι εχθροί» από την τουρκική κυβέρνηση, ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και έμειναν στη φυλακή για παράνομη είσοδο στην χώρα, επί 18 μήνες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη δικηγόρο τους, Σταυρούλα Τομαρά, οι άνδρες εξαφανίστηκαν στις 20 Αυγούστου, την ημέρα που έληξε η εντολή κράτησής τους και ίσως να έχουν επιστραφεί στην Τουρκία στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων.
«Πήγα να τους πάρω και έλειπαν» δήλωσε η κ. Τομαρά σε ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι, σύμφωνα πάντα με τους Times.

«Αμφιβάλλω πραγματικά για το αν οι δύο κομάντο είναι στην Ελλάδα πια. Είτε έχουν μεταφερθεί σε τρίτη χώρα, είτε απελάθηκαν πίσω στην Τουρκία. Κανείς δεν έχει την εξουσία να μεταφέρει τους πελάτες μου σε οποιαδήποτε μυστική υπηρεσία. Θα έπρεπε να ελευθερωθούν», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τους Times, η κ. Τομαρά ισχυρίστηκε επίσης πως οι πελάτες της ενδέχεται να έχουν ανταλλαγεί με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που επέστρεψαν στην Ελλάδα στις 15 Αυγούστου μετά από πέντε μήνες κράτησης στην Τουρκία με την υποψία της κατασκοπείας. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι οι πελάτες της ενδέχεται να έχουν απομακρυνθεί υπό παρόμοιες συνθήκες με τρεις άλλους συντρόφους τους, που έφτασαν στην Ελλάδα με τον Cetin και τον Arik, αλλά γρήγορα εξαφανίστηκαν.

«Την ημέρα που οι τρεις συνελήφθησαν και ζήτησαν πολιτικό άσυλο μεταφέρθηκαν σε ένα τοπικό ξενοδοχείο» ανέφερε. «Τους σέρβιραν δείπνο και καθώς έτρωγαν, μια ομάδα Ελλήνων κομάντος με κουκούλες μπήκαν στο δωμάτιό τους, τους έδεσαν και τους επέστρεψαν στην Τουρκία», δήλωσε η κ. Τομαρά σύμφωνα με τους Times.

H δικηγόρος σημείωσε επίσης ότι τα ίχνη των 8 Τούρκων αξιωματικών που έφτασαν με ελικόπτερο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, ήταν άγνωστα από την στιγμή που μεταφέρθηκαν από ένα στρατόπεδο στον Άγιο Ανδρέα, στα περίχωρα της Αθήνας, μέχρι που ξέσπασε μια φονική πυρκαγιά στην περιοχή σκοτώνοντας 97 ανθρώπους.

Το δημοσίευ,α αναφέρει επίσης ότι ο Θεόδωρος Χρονόπουλος, ανώτερος εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, δήλωσε πως η εντολή απελευθέρωσης των Cetin και Arik ήρθε την περασμένη εβδομάδα, αλλά οι δύο άνδρες «μεταφέρθηκαν αμέσως σε μυστική τοποθεσία μετά από αίτημα που υπέβαλαν στις αρχές για την προστασία τους».

Αρνήθηκε επίσης, να σχολιάσει τους ισχυρισμούς της κας Τομαρά, σύμφωνα με τους Times.

Φωτογραφία αρχείου