Τιμ Κουκ για δολοφονία Φλόιντ: «Το οδυνηρό παρελθόν είναι ακόμα παρόν σήμερα»

Τιμ Κουκ για δολοφονία Φλόιντ: «Το οδυνηρό παρελθόν είναι ακόμα παρόν σήμερα»

Εσωτερικό υπόμνημα στους υπαλλήλους της Αpple για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, η οποία έχει οδηγήσει σε έκρηξη βίας στις ΗΠΑ, έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τιμ Κουκ.

Τo υπόμνημα του Κουκ, που έρχεται μετά την απόφαση της Apple να κλείσει ορισμένα καταστήματα στις ΗΠΑ εξαιτίας των βίαιων διαδηλώσεων, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το οδυνηρό παρελθόν (του ρατσισμού) είναι ακόμα εδώ σήμερα», καθώς και ότι  «ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ είναι συγκλονιστική και τραγική απόδειξη του ότι πρέπει να στοχεύσουμε πολύ υψηλότερα από ένα "κανονικό" μέλλον, οικοδομώντας ένα που θα ανταποκρίνεται στα υψηλότερα ιδανικά της ισότητας και της δικαιοσύνης».

Επίσης σημειώνει ότι «δεν μπορούμε να εξυμνούμε μία κοινωνία εάν δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα είναι ελεύθερο από το φόβο κάθε άτομο, που δίνει σε αυτή τη χώρα την αγάπη του, την εργασία και τη ζωή του». 

Αναγνωρίζει ότι οι φυλετικές διακρίσεις και αδικίες υφίστανται ακόμη «και στο δικαστικό μας σύστημα» και στο «δυσανάλογο πλήγμα που δέχονται από τον ιό οι έγχρωμες κοινότητες», όπως επίσης στις οικονομικές ανισότητες και στη διαφορά στις ευκαιρίες για την εκπαίδευση».

Καταλήγοντας δε, ο CEO της Apple, αναφέρει απόσπασμα από λόγο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ,«σήμερα, η ίδια μας η επιβίωση εξαρτάται από την ικανότητά μας να μένουμε σε εγρήγορση, να προσαρμοζόμαστε σε νέες ιδέες και να αντιμετωπίζουμε την πρόκληση της αλλαγής», προσθέτοντας ο ίδιος ότι «με κάθε ανάσα που παίρνουμε, πρέπει να δεσμευτούμε να είμαστε αυτή η αλλαγή και να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο, πιο δίκαιο κόσμο για όλους».

Το υπόμνημα του Κουκ: