Τηλεργασία: Σε ποιες περιοχές αυξάνεται στο 60%

Τηλεργασία: Σε ποιες περιοχές αυξάνεται στο 60%

Αλλαγές στο ποσοστό υποχρεωτικής τηλεργασίας φέρνει η ΚΥΑ με τα νέα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορoνοϊού που εφαρμόζονται από σήμερα Πέμπτη, έως και την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00.

Ειδικότερα, η απόφαση ορίζει για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου και ειδικά τον τομέα παροχής υπηρεσιών υποχρεωτική τηλεργασία στο 60%, ενώ για τους υπόλοιπους τομείς προβλέπει υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, εφόσον συνάδει προς τη φύση των καθηκόντων, ανεξαρτήτως εάν αφορά ευάλωτη/αυξημένου κινδύνου ομάδα.

Με βάση τα παραπάνω, η υποχρεωτική τηλεργασία στο 60% του προσωπικού αφορά στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς και τις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, Άρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από τη Σκύρο) και τον Δήμο Καλυμνίων.

Υπενθυμίζεται ότι η τηλεργασία πρέπει να προαναγγέλλεται στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας. Σε περίπτωση παράβασης της υποχρέωσης επιβάλλεται πρόστιμο 3.000 ευρώ.