Τηλεργασία μέχρι το τέλος του έτους προτείνουν οι αρχές στην Σουηδική κυβέρνηση

Τηλεργασία μέχρι το τέλος του έτους προτείνουν οι αρχές στην Σουηδική κυβέρνηση

Οι υγειονομικές αρχές της Σουηδίας προέτρεψαν σήμερα τη κυβέρνηση της χώρας να συστήσει στους πολίτες να συνεχίσουν την τηλεργασία τουλάχιστον μέχρι τη νέα χρονιά, τη στιγμή που στη χώρα τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 80.000.

Το μέτρο αυτό έχει ως βασικό στόχο να μειωθεί ο συνωστισμός στα δημόσια μέσα μεταφοράς και να διευκολυνθεί η κατάσταση για τους απολύτως αναγκαίους εργαζόμενους που εκ των πραγμάτων είναι αναγκασμένοι να δίνουν το «παρών» στην εργασία τους.

Τις τελευταίες ημέρες έχει καταγραφεί μείωση των κρουσμάτων και ιδίως των σοβαρών περιπτώσεων για τις οποίες απαιτείται νοσηλεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας. 

Από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης στη χώρα έχουν καταγραφεί 80.100 κρούσματα του Covid-19. Μόνο το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 318 νέες μολύνσεις. Συνολικά, έχουν πεθάνει από την ασθένεια 5.739 άνθρωποι.

Η Σουηδία έχει υιοθετήσει πολύ ήπια προσέγγιση στην αντιμετώπιση του ιού, αφήνοντας τα περισσότερα σχολεία, καταστήματα και εστιατόρια ανοιχτά και επιτρέποντας την εθελοντική λήψη μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και υγιεινής.

Ο Άντερς Τεγκνελ ο επικεφαλής επιδημιολόγος της Σουηδίας και γνωστός για την εφαρμογή της "ανοσίας της αγέλης" για την αντιμετώπιση του κορονοϊου παραδέχθηκε ωστόσο ότι έγιναν πολλά λάθη τα οποία θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.