Τηλεκπαίδευση σήμερα και αύριο - Τι ισχύει για τα πανεπιστήμια

Τηλεκπαίδευση σήμερα και αύριο - Τι ισχύει για τα πανεπιστήμια

Επανέρχεται από σήμερα Δευτέρα και για αύριο Τρίτη η τηλεκπαίδευση στα σχολεία, λόγω του χιονιά. Με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής αλλά και δεκάδων δήμων σε όλη τη χώρα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες, για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κoπτσή ,«η τηλεκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζώσης».

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, δεν θα λειτουργήσουν βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σε όλη την Αττική, καθώς κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στην Αττική σήμερα Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, λόγω της κακοκαιρίας.



Τι ισχύει για τα Πανεπιστήμια


 

Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των Πανεπιστημίων, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας εφόσον αναστείλουν οι Περιφέρειες τη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, θα ανακοινωθούν οδηγίες από το κάθε Πανεπιστήμιο.

Ήδη, με ανακοίνωσή τους γνωστοποίησαν ότι δεν θα λειτουργήσουν το διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου το ΕΜΠ, το Μαθηματικό ΕΚΠΑ, το Χημικό ΕΚΠΑ, η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και η Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών.

Τέλος, το Πολυτεχνείο Κρήτης αποφάσισε ότι το Ίδρυμα θα λειτουργήσει με ειδικές περιοριστικές συνθήκες για τις επόμενες δύο ημέρες για την ασφάλεια των μελών του.