Τηλεφωνική επικοινωνία Κυρ. Μητσοτάκης - Αν. Μέρκελ για τη Μόρια

Τηλεφωνική επικοινωνία Κυρ. Μητσοτάκης - Αν. Μέρκελ για τη Μόρια
ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, η οποία ζήτησε να ενημερωθεί τόσο για την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό της Μόριας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, όσο και για τον τρόπο που μπορεί να συμβάλλει η Γερμανία στην μεταναστευτική αποσυμφόρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικεντρώθηκε στην ανάγκη να υπάρξει φιλοξενία των ανήλικων μεταναστών, που έχουν μείνει χωρίς στέγη μετά τις καταστροφές και ζήτησε από τη Γερμανίδα Καγκελάριο να συμβάλει η Γερμανία στη φιλοξενία τους.

Η Γερμανίδα καγκελάριος να φέρεται να αποδέχτηκε την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, καθώς λίγο αργότερα σε συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε την έναρξη μιας γαλλογερμανικής πρωτοβουλίας για την υποδοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανήλικων μεταναστών που ζούσαν στο ΚΥΤ της Μόριας.

Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μέρκελ επισήμανε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες στο ζήτημα του Μεταναστευτικού.