Τηλεδιάσκεψη Μ.Βαρβιτσιώτη με την υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας

Τηλεδιάσκεψη Μ.Βαρβιτσιώτη με την υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με την Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Αμελί ντε Μονσαλέν , στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, παρουσίασε τις προτεραιότητες, τους στόχους και το πρόγραμμα της Ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία, ως γνωστόν, ξεκίνησε στις 15 Μαΐου.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η Ελληνική Προεδρία αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στην γαλλική πρωτοβουλία για τη σύσταση Παρατηρητηρίου για την διδασκαλία της ιστορίας στην Ευρώπη την οποία θα προωθήσει με διάφορες δράσεις και συναντήσεις.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η πρόσφατη γαλλο-γερμανική πρωτοβουλία για την ευρωπαϊκή ανάκαμψη από την κρίση του κορονοϊού συνιστά ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας COVID-19.  

Η Γαλλίδα Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ευχαρίστησε τον κ. Βαρβιτσιώτη για την ενημέρωση και εξέφρασε την υποστήριξή της για τις κύριες προτεραιότητες και πρωτοβουλίες της Ελληνικής Προεδρίας.