Τι ζήτησαν οι εκπρόσωποι των πυρόπληκτων κατοίκων από τον Π. Σκουρλέτη

Τι ζήτησαν οι εκπρόσωποι των πυρόπληκτων κατοίκων από τον Π. Σκουρλέτη

Την ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών για την καταβολή των επιδομάτων, καθώς και την λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της υγείας και της ποιότητας ζωής τους, επεσήμαναν στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, εκπρόσωποι των συντονιστικών επιτροπών συλλόγων και κατοίκων που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι και το Νέο Βουτζά.

Στη συνάντηση που είχαν σήμερα με τον υπουργό, οι εκπρόσωποι των συντονιστικών επιτροπών αναφέρθηκαν στο θέμα του καθαρισμού των πυρόπληκτων περιοχών, της υλοτόμησης, της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων και των απορριμμάτων (κλαδιά, καύσιμη ύλη, οικοσκευές κ.λπ.), στην αναβάθμιση των υποδομών πυρασφάλειας, καθώς και στην αποκατάσταση της σήμανσης και του οδοφωτισμού του οδικού δικτύου.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της ασφάλειας των κατοίκων και της προστασίας των περιουσιών τους και η ανάγκη παρουσίας κινητής ιατρικής μονάδας, προκειμένου να πραγματοποιούνται προληπτικές ιατρικές εξετάσεις. Τέλος, η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και Κατοίκων του Νέου Βουτζά, ζήτησε τη μεταβολή των διοικητικών ορίων, με υπαγωγή του οικισμού του Νέου Βουτζά σε έναν Δήμο και όχι σε δύο, όπως ισχύει σήμερα.

Ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των κατοίκων ότι θα εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή τα αιτήματα που υποβλήθηκαν και δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εντός των αρμοδιοτήτων του, για την επίλυση των ζητημάτων που τέθηκαν.

Επίσης, ανέπτυξε τη δέσμη μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση για την άμεση αρωγή των πληγέντων και την αποκατάσταση των υλικών ζημιών, με οικονομική ενίσχυση ύψους 2,8 εκατ. ευρώ και πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στους δήμους Μαραθώνα, Μεγαρέων και Ραφήνας-Πικερμίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν από τις πυρκαγιές».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ