Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη με στελέχη της Digital Realty και της Lamda Hellix

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη με στελέχη της Digital Realty και της Lamda Hellix

Η έναρξη του επενδυτικού προγράμματος με αποτύπωμα 1,1 δισ. ευρώ για την κατασκευή data center στο Κορωπί, η προοπτική κατασκευής οπτικών ινών και η διαμόρφωση των απαραίτητων συνθηκών ώστε η χώρα να αποτελέσει τεχνολογικό κόμβο όπως η Μασσαλία και τα επόμενα βήματα της επένδυσης της αμερικάνικης Digital Realty, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον David Ruberg, Executive Vice President της Digital Realty και τον Απόστολο Κάκκο, Πρόεδρο και CEO της Lamda Hellix στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως αναφέρουν πηγές με γνώση όσων ειπώθηκαν στη συνάντηση, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πάγια θέση του πως η Ελλάδα πρέπει να μετεξελιχθεί σε κόμβο τεχνολογίας αιχμής και αναφέρθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό που επιτελείται, με μεγάλη επιτυχία όπως φαίνεται στην καθημερινότητα επιχειρήσεων και πολιτών. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, συζητήθηκε το επενδυτικό πλάνο και το αποτύπωμα αυτού που αγγίζει το 1,1 δισ. ευρώ στην ελληνική κοινωνία και οικονομία. Οι επικεφαλής των δύο εταιρειών παρουσίασαν στον πρωθυπουργό το στρατηγικό πλάνο και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των επενδύσεων, η έναρξη των οποίων έχει προγραμματιστεί για τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Η ανάπτυξη neutral multi-tenant neutral data centers θα επιτρέψει στους οργανισμούς, μέσω των communities of interest, να διατηρήσουν την ανεξαρτησία και αυτονομία τους υλοποιώντας λύσεις hybrid-multi cloud, δημιουργώντας εν τέλει σημαντικό data gravity για τη χώρα μας, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των μεγάλων διεθνών αεροδρομίων που εξυπηρετούν όλες τις αεροπορικές εταιρείες και τους τελικούς πελάτες καθιστώντας τη χώρα διεθνή κόμβο αερομεταφορών.

Αντίστοιχα, και στην περίπτωση των neutral multi-tenant data centers όλοι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, όλοι global cloud providers και τα internet exchanges είναι διαθέσιμα στις επιχειρήσεις και στους οργανισμούς προσφέροντάς τους αδιάλειπτη διαθεσιμότητα, ασφάλεια, πολλαπλές ευκαιρίες διασύνδεσης και σημαντικές οικονομίες κλίμακας.

Όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στόχος της Digital Realty είναι να επαναλάβει το success story της Μασσαλίας, όπου η αμερικάνικη εταιρεία επένδυσε πάνω από 260 εκατ.ευρώ σε έξι χρόνια, καθιστώντας την πόλη ψηφιακή πύλη εισόδου στη Δυτική Ευρώπη και  την 9 η μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη παγκοσμίως προσελκύοντας άνω των 200 διεθνών τηλεπικοινωνιακών παρόχων.

Οι δύο πλευρές έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τις θέσεις εργασίες που θα προκύψουν από την επένδυση των εταιρειών, τόσο κατά τη διάρκεια κατασκευής όσο και κατά τη διάρκεια λειτουργίας. Όπως ειπώθηκε πρόκειται για νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας που θα συμβάλλουν το brain gain.