Δ. Παπαγγελόπουλος: Η συνάντηση στο Μαξίμου έγινε - με παρακάλεσε ο Ν. Παππάς

Δ. Παπαγγελόπουλος: Η συνάντηση στο Μαξίμου έγινε - με παρακάλεσε ο Ν. Παππάς

Επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τη συνάντηση με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, για την οποία κατέθεσε ο τελευταίος στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, λέγοντας πως δέχθηκε εκβιασμό.

Σύμφωνα, όμως, με τον ισχυρισμό του κ. Παπαγγελόπουλου, η πρώτη συνάντηση έγινε πριν από 4 χρόνια μετά από σχετικό αίτημα του Νίκου Παππά, που είχε δεχθεί πιέσεις από την ισραηλινή κυβέρνηση, ενώ παραδέχεται πως ακολούθησε και δεύτερη μετά -όπως λέει- από παρακλήσεις του κ. Μιωνή.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός κατηγορεί επίσης τον επιχειρηματία για «παράνομη μαγνητοφώνηση εντός του Μεγάρου Μαξίμου», δηλώνει πως ο κ. Μιωνής την περίοδο εκείνη στρεφόταν κατά του Μ. Βορίδη και του Γ. Φιλιππάκη, ενώ επιφυλάσσεται κατά τα λεγόμενά του να ασχοληθεί το επόμενο διάστημα με τις σχέσεις του επιχειρηματία με τον πρώην πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και τον κ. Παπασταύρου.

Η ανακοίνωση Παπαγγελόπουλου

«Πριν από 4 χρόνια με παρακάλεσε ο κ. Παππάς να συναντηθούμε στο γραφείο του με τον κ Μιωνή επικαλούμενος πιέσεις από την Ισραηλινή Κυβέρνηση. Ο κ. Μιωνή μας παρακάλεσε να τον βοηθήσουμε στις εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις επειδή θεωρούσε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη ήταν αντισημιτική.

Επίσης κατηγόρησε τους κ.κ. Βορίδη και Φιλιππάκη ως Ναζί και μέλη διεθνούς ναζιστικής οργάνωσης και ότι για αυτό τον καταδιώκουν. Ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Προσπαθήσαμε να τον ηρεμήσουμε. Του διευκρινίσαμε ότι στην Ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης. Για τον κ. Βορίδη του συστήσαμε να απευθυνθεί στη Ν.Δ. Για τον κ. Φιλιππάκη, τον οποίο εγώ πρόσφατα είχα γνωρίσει, να διευθετήσει συμβιβαστικά τις διαφορές του.

Πριν από 2 χρόνια πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση στο γραφείο του κ. Παππά μετά από παρακλήσεις πάλι του κ. Μιωνή. Σε αυτήν συμμετείχαν ο κ. Παππάς, εγώ, εκπρόσωπος του κ. Μιωνή, ο κ. Φιλιππάκης και άλλοι. Έχω την εντύπωση μάλιστα ότι ο κ. Μιωνή στη συνέχεια κάποια στιγμή έλαβε και επιταγή ως εγγύηση για τη διευθέτηση των ιδιωτικών διαφορών του με τον κ. Φιλιππάκη.

Πριν από ένα χρόνο ο κ. Μιωνή κατήγγειλε στις αρχές του Ισραήλ τον κ. Βορίδη για εκβιασμό και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χωρίς την παραμικρή αναφορά στο πρόσωπό μου. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα δημοσιεύματα για τις δραστηριότητες του κ Μιωνή είχαν υπάρξει τουλάχιστον τρία χρόνια πριν γίνω υπουργός.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι για τους κ.κ. Παπασταύρου και Μιωνή με είχε παρακαλέσει να τους βοηθήσω και ο κ. Σαμαράς σε μια από τις συναντήσεις μας. Αυτά προς το παρόν για το δήθεν εκβιασμό σε βάρος του κ. Μιωνή και για το ήθος του που δεν δίστασε να μαγνητοφωνήσει παράνομα στο Μέγαρο Μαξίμου συνομιλία του με δύο υπουργούς σε συνάντηση για την οποία ο ίδιος επανειλημμένως είχε παρακαλέσει. Αυτά προς το παρόν. Στη συνέχεια θα ασχοληθώ επισταμένως για το ρόλο και τις σχέσεις του κ. Μιωνή με τους κ.κ. Σαμαρά και Παπασταύρου».

ΣΥΡΙΖΑ: Η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής πρεσβείας

Πλήρως επιβεβαιώνει τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα επιχειρώντας να πάρει αποστάσεις υποστηρίζει ότι αυτή έγινε μετά από αίτημα της ισραηλινής πρεσβείας. Την ίδια ώρα, ομολογεί ότι όντως ο Παπαγγελόπουλος ζήτησε χρήματα για λογαριασμού του Γ. Φιλιππάκη αλλά όπως λέει επρόκειτο για «εξωδικαστικό» συμβιβασμό!

Αναλυτικά η διαρροή της Κουμουνδούρου: «Άνθρακες ο θησαυρός. Η διαφημισμένη βόμβα ήταν στράκα στρούκα δεύτερης διαλογής. Ενώ τα πραγματικά περιστατικά που έχουν περιγραφεί είναι από γελοία ως πολύ γελοία.

Η συνάντηση στην οποία αναφέρεται κ. Μιωνή έλαβε χώρα κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής κυβέρνησης.

Ο ισχυρισμός λοιπόν, ότι εκβιάστηκε σε συνάντηση την οποία ο ίδιος επιθυμούσε διακαώς και η ισραηλινή κυβέρνηση ζήτησε να γίνει καθίσταται ασόβαρος, ενώ οι δήθεν μίζες παραδέχθηκε ότι τελικά δεν ήταν μίζες αλλά εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ δυο ιδιωτών.

Τις προηγούμενες ημέρες ζήσαμε μια εικονική πραγματικότητα με  "αποκαλύψεις" για μίζες υπουργών, συνωμοσιών στο Μαξίμου και άλλα τέτοια φαιδρά, για να απαντήσει τελικά ο ίδιος ότι «Τσίπρας και Παππάς δεν είχαν καμία ανάμειξη 100%».

Οι δηλώσεις της Γιάννας Παπαδάκου

Σε δηλώσεις προέβη η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου σχετικά με την κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, όπου αναφέρεται το όνομά της. Η κ. Παπαδάκου κάνει λόγο για «ψέματα, φαντασιώσεις και ψευδή στοιχεία» και υποστηρίζει ότι επιχειρεί «να εξοντώσει κάθε φωνή δημοσιογράφου που κατήγγειλε την εμπλοκή του στη λίστα Lagarde».

«Για όσα με κατηγορεί σήμερα στην επιτροπή  της βουλής, θα λογοδοτήσει στην ελληνική δικαιοσύνη, από την οποία θα ζητήσω προστασία απέναντι σε έναν άθλιο συκοφάντη», σημειώνει μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος.