ΓΔ: 900,65 -2,83 (-0,31 %)

Τζίρος: 58,44 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2025η
Τρίτη, 18 Μαΐου 2021

ΓΔ: 900,65 -2,83 (-0,31 %)

Τζίρος: 58,44 εκατ. €   RT

Τι περιλαμβάνει το «λίφτινγκ» στα Αστέρια Γλυφάδας

Τι περιλαμβάνει το «λίφτινγκ» στα Αστέρια Γλυφάδας

Έτοιμη να ανεβάσει στροφές είναι η επένδυση, ύψους 60 εκατ. ευρώ, της Grivalia Hospitality που αφορά την ανάπλαση της έκτασης 272 στρεμμάτων Αστέρια Γλυφάδας. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία του ομίλου Eurobank απέκτησε το 2017 το 80% της εταιρείας Ναυσικά προς 29,5 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο 20% ανήκει στην οικογένεια Παπαθεοχάρη, ενώ ιδιοκτήτης του ακινήτου είναι ΕΤΑΔ, καθώς η Ναυσικά έχει συμφωνήσει να μισθώνει, έως και το 2081, δηλαδή μακροχρόνια, το ακίνητο. Τη διαχείριση του έργου έχει αναλάβει η Dimand, ενώ στην ΜΕΤΚΑ έχουν ανατεθεί οι κατασκευαστικές εργασίες.

Χθες, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη και την αναθεώρηση της άδειας του έργου, που περιλαμβάνει την κατασκευή ξενοδοχείου πέντε αστέρων, όπως και χώρων εστίασης και αναψυχής.

Τι σχεδιάζεται

Το συγκρότημα, που βρίσκεται σε έκταση 272 στρεμμάτων και διαθέτει δομήσιμη επιφάνεια 21 χιλ. τ.μ., διαιρείται σε δύο τμήματα. Στο πεντάστερο ξενοδοχείο και την οικιστική ζώνη και τις πολυτελείς κατοικίες και στο τμήμα που αφορά συνοδές υποδομές, εστιατόρια και χώρους αναψυχής. Το πρώτο τμήμα εκτιμάται ότι θα τεθεί σε λειτουργία το καλοκαίρι του 2022, ενώ ο προγραμματισμός προβλέπει η υλοποίηση υποδομών και η ανακατασκευή ορισμένων εστιατορίων να έχει ολοκληρωθεί το ερχόμενο καλοκαίρι.

Σύμφωνα λοιπόν, με την αρχιτεκτονική μελέτη, το κεντρικό κτίριο υποδοχής του συγκροτήματος θα διαθέτει εστιατόριο, bar, εμπορικά καταστήματα, παιδικό σταθμό, βοηθητικούς χώρους, όπως και 12 δωμάτια ξενοδοχείου.

Η πρόσβαση στο κτίριο γίνεται μέσω ενός τεχνητού φυτεμένου λόφου που καταλήγει σε εκτενές στοιχείο νερού στην είσοδο, ενώ η οργάνωση των εσωτερικών χώρων περιστρέφεται γύρω από ένα εσωτερικό αίθριο.

Στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου και στην πλευρά προς την παραλία διαμορφώνονται καθιστικοί χώροι, υπαίθριες κολυμβητικές δεξαμενές και υπαίθρια μπαρ.

Όσον αφορά τις 100 καμπάνες του συγκροτήματος που διαθέτουν επιφάνεια 43 έως 49 τ.μ. η καθεμία, θα ανακαινιστούν και θα μετατραπούν σε 95 πολυτελή διαμερίσματα. Γιατί 95; Επειδή δέκα από τις κατοικίες αυτές, θα συνενωθούν ανά δύο για να δημιουργήσουν σουίτες.  

Στο δυτικό τμήμα της έκτασης, υπάρχουν 14 ανεξάρτητες κατοικίες που διαθέτουν ενεργειακή αυτονομία, ιδιωτικό υπαίθριο χώρο και χώρος στάθμευσης.

Επίσης, το συγκρότημα περιλαμβάνει επτά κατοικίες 152-199 τ.μ και επτά δωμάτια ξενοδοχείου με επιφάνεια 72–75 τ.μ., ενώ προβλέπεται προεδρική σουίτα συνολικής επιφάνειας 162 τ.μ. που αποτελείται από τρία ανεξάρτητα κτίρια, γυμναστήριο και χώρους προσωπικού.

Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κέντρο αναζωογόνησης και χώρους αναψυχής.