Τη νέα χρονιά ας περιοριστεί ο ιός της ανοησίας

Τη νέα χρονιά ας περιοριστεί ο ιός της ανοησίας

Μετά τις πρώτες ευχάριστες ειδήσεις που ακούσαμε για την ανακάλυψη του εμβολίου, άρχισαν να εμφανίζονται και αντιεμβολιαστές, με επιστημονικοφανή επιχειρήματα, για τσιπάκια, για αλλαγή του DNA, για παιχνίδια των πολυεθνικών κ.λπ.

Έτσι οι άνθρωποι στην αγωνία της ενδεχόμενης μόλυνσης από κορωνοϊό, πρόσθεσαν και την αγωνία για τους κινδύνους που ελοχεύουν από τα νέα εμβόλια. Τις τελευταίες μέρες εντάθηκαν οι φήμες, «οι έγκυρες πληροφορίες» ότι τα νέα εμβόλια είναι ύποπτα. Η πολιτεία ανακοίνωσε την άφιξη των πρώτων εμβολίων και τα ονόματα των πρώτων και μάλιστα επωνύμων, που πρόκειται να εμβολιαστούν.

Ήμουν σίγουρος ότι οι πάσης μορφής αντιεμβολιαστές, συνωμοσιολόγοι κ.λπ θα τα αμφισβητήσουν. Δεν έπεσα έξω. Τα κανάλια έστησαν τις κάμερες για να δείξουν τον εμβολιασμό της Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Μητροπολίτου Ναυπάκτου κ.α. Την ίδια ημέρα οι αντιεμβολιαστές αποφάνθηκαν ότι ήταν ψέμα. Όλοι αυτοί δεν έκαναν κανονικό εμβολιασμό, αλλά εικονικό. Δηλαδή ορό, νερό, ακόμη και…. χαμομήλι!

Θυμήθηκα τι είχε γίνει με τα εμβόλια των προηγουμένων επιδημιών. Και τότε ο εμβολιασμός πολιτικών και άλλων προσώπων έγινε δημόσια, για να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες και αμφισβητήσεις.

Διαβάζω κάποια δημοσιεύματα.

«Η γρίπη αυτή, όπως θέλουν τα νεοταξικά αφεντικά, εξελίσσεται σε άλλο ένα όπλο πλανητικής καταστροφής, διά της καλλιέργειας τρομοϋστερίας…

Πάτε λοιπόν, να αγοράσετε τα εμβόλια να θησαυρίσουν οι μεγαλομέτοχοι των εταιρειών, που τα παράγουν…

Πάντως τα παγκόσμια αφεντικά είναι αδίστακτα προκειμένου: 1) να μειώσουν δραστικά τον παγκόσμιο πληθυσμό (ήδη από το 1978 ο πολύς Χένρυ Κίσινγκερ δήλωνε ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός πρέπει να μειωθεί από πέντε σε ένας δις και 2) να θησαυρίσουν…

Και το κυριότερο: Ήδη υπάρχει στο διαδίκτυο η πληροφόρηση – η οποία φυσικά δεν μπορεί να αποδειχτεί – ότι ο ιός της γρίπης βγήκε από τα βιολογικά εργαστήρια του αμερικανικού στρατού».

Τα δημοσιεύματα αυτά δεν είναι τωρινά. Κυκλοφόρησαν το 2009 για την γρίπη των χοίρων! Βλέπετε καμιά διαφορά με τα σημερινά αντιεμβολιαστικά δημοσιεύματα; Τα αφήνω στην κρίση του αναγνώστη.

Φίλος μου κληρικός, υπεύθυνος σε εκκλησιαστικό γηροκομείο, επέμενε στους εργαζομένους και εθελοντές, να κάνουν το απαραίτητο test. Όλοι δέχθηκαν, εκτός από μια νέα γυναίκα, πολύ αξιόλογη κατά τα άλλα, η οποία αρνείτο κατηγορηματικά την ύπαρξη του Covid-19. Τελικά κόλλησε η ίδια, κόλλησε η αδελφή της και οι γονείς της. Οι δυο πρώτοι το ξεπέρασαν, όχι όμως οι γονείς της που κατέληξαν. Με πολλή δυσκολία έβαλε νερό στο κρασί της και παραδέχτηκε ότι κάτι υπάρχει. Όμως δεν μπορεί, να αποβάλλει τις εμμονές της. Και δήλωσε.

- Ναι μεν…. Αλλά εγώ εμβόλιο δεν κάνω!

Δέχτηκα τούτες τις μέρες 3-4 τηλέφωνα από ένα χωριό. Οι άνθρωποι με ρωτούσαν αν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο. Τους απάντησα «ότι δεν είμαι γιατρός. Όταν όμως αρρωστήσουν εκτός από την επίκληση της θείας βοήθειας, θα επισκεφτώ το γιατρό και θα ζητήσω τη βοήθειά του, που σημαίνει θα τον εμπιστευτώ. Έτσι λοιπόν θα κάνω και για το εμβόλιο. Προσωπικά, όταν έλθει η στιγμή, θα εμβολιαστώ». Μου έκανε εντύπωση όμως γιατί οι ερωτήσεις προέρχονται όλες από το ίδιο χωριό. Έμαθα τελικά ότι, δυστυχώς, οι αντιεμβολιαστές του χωριού σε κατ’ ιδίαν καφενειακού τύπου συζητήσεις προέτρεπαν τους ανθρώπους να μην εμβολιαστούν. Αναγκάστηκα να ρωτήσω κάποιον πότε τελείωσε την…. ιατρική και δεν το 'ξερα και άλλα τα οποία δεν αξίζουν να αναφερθούν.

Δυστυχώς δεν είναι ο μόνος. Έχω την πεποίθηση ότι δεν είναι τόσοι πολλοί όσοι θέλουν να φαίνονται. Απλώς φωνασκούν και ακούγονται. Άλλωστε έχουν και εκπροσώπους στη Βουλή ειδικούς στη μαντζουνολογία που μπορούν να θεραπεύσουν «πάσαν νόσον».

Για μια ακόμη φορά θα παρακαλέσω όλους αυτούς τους αρνητές, να βγάλουν το τυφλοπάνι και να δουν γύρω τους, τους ανθρώπους τουλάχιστον που έχασαν την ζωή τους με φρικτό τρόπο. Δυστυχώς από την ανεμελιά και την αδιαφορία μας πολλοί αδελφοί μας μοναχοί και κληρικοί έχασαν την ζωή τους. Σήμερα που γράφονται οι γραμμές αυτές θρηνούμε για το θάνατο ενός εξαίρετου Μητροπολίτη και δυο ευλαβεστάτων ιερομονάχων. Όπως δήλωσαν και άλλοι Ιεράρχες, έτσι και εγώ πιστεύω ότι το εμβόλιο είναι μία ευλογία Θεού και θεωρώ ευτύχημα ότι μεταξύ των πρώτων εμβολιασθέντων, ήταν και εκπρόσωπος της Εκκλησίας. Ηταν ένα μήνυμα ισχυρό προς τους ανθρώπους που έχουν απογοητευτεί τον τελευταίο καιρό από κάποιους κληρικούς και πιστούς που προσπαθούν να επιβάλλουν τις θέσεις τους με άκομψο τρόπο.

Ελπίζουμε ότι την νέα χρονιά που έρχεται, ο φονικός ιός με το εμβόλιο θα νικηθεί ή τουλάχιστον θα περιοριστεί. Δυστυχώς η επιστήμη δεν έχει το εμβόλιο της… ανοησίας, ούτε είναι ορατό κάτι τέτοιο στο μέλλον. Ας συμβάλλουμε όλοι τουλάχιστον να περιοριστεί, γιατί δυστυχώς ο ιός της ανοησίας είναι ακαταμάχητος, χειρότερος από τον κορονοϊό.