Τι μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης για τον σεισμό στην Αθήνα

Τι μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης για τον σεισμό στην Αθήνα

Κεντρικό θέμα σε πολλά ξένα Μέσα Ενημέρωσης αποτελεί ο ισχυρός σεισμός που έπληξε την Αθήνα, με πολλά από αυτά να διακόπτουν την κανονική ροή ειδήσεων για να μεταδώσουν τα νεότερα από την ελληνική πρωτεύουσα.

«Ισχυρός σεισμός τάραξε την ελληνική πρωτεύουσα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και την παροχή ρεύματος σε διάφορα σημεία της Αθήνας», επισημαίνει η ηλεκτρονική έκδοση του BBC.



«Σεισμός ταρακουνά την Αθήνα» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Bild, η οποία μεταφέρει εικόνες από το κέντρο της Αθήνας και επισημαίνει τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα. Η εφημερίδα καταγράφει τις πληροφορίες και υπενθυμίζει τον σεισμό του 1999, ενώ εξηγεί το φαινόμενο με γραφήματα.

«Σοβαρός σεισμός συνταράσσει την Αθήνα» γράφει το περιοδικό Der Spiegel και τονίζει τα προβλήματα που ακολούθησαν στην ηλεκτροδότηση και στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, αλλά και ότι χιλιάδες άνθρωποι έτρεξαν στους δρόμους. Το περιοδικό αναφέρει, ακόμη, ότι η Ελλάδα είναι σεισμογενής περιοχή και υπενθυμίζει τον σεισμό του 1999.

Το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, ARD, μεταδίδει τις πληροφορίες του ανταποκριτή του από την Αθήνα, με έμφαση στις διακοπές ηλεκτροδότησης και λειτουργίας των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, αλλά και στο γεγονός ότι πολύς κόσμος εγκατέλειψε τα κτίρια και έτρεξε στον δρόμο.

Με τίτλο «Δυνατός σεισμός ταράζει την Αθήνα» το αμερικανικό CNN αναφέρει ότι πολλοί άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, ωστόσο η διάρκεια του σεισμού ευτυχώς ήταν πολύ μικρή και έτσι δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες. 



«Οι Αθηναίοι βγαίνουν στους δρόμους μετά από ισχυρό σεισμό» αναφέρει με τη σειρά του ο βρετανικός Guardian και τονίζει ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή σοβαρές ζημιές. 

Το Γαλλικό Πρακτορείο, σε εκτενές ρεπορτάζ του, αναφέρεται στα προβλήματα που προκλήθηκαν στην ηλεκτροδότηση και στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών, ενώ μεταφέρει και το κλίμα στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου, όπως γράφει, «πολλοί κάτοικοι και τουρίστες βγήκαν από τα κτίρια και συγκεντρώθηκαν στους δρόμους».

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει επίσης ότι ο κόσμος εγκατέλειψε τα πολυώροφα κτίρια της πόλης αμέσως μετά τον σεισμό, τον πρώτο που σημειώνεται στην Αθήνα από το 1999.

Για «περιορισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση» και προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες έκανε λόγο το CBS News. Το ABC, που αναπαράγει το ρεπορτάζ του Associated Press, επισημαίνει ότι δεν αναφέρθηκαν σοβαρές ζημίες ή τραυματισμοί και πληροφορεί ότι το Μουσείο της Ακρόπολης παραμένει ανοιχτό.