7ος χρόνος, ημέρα 2096η
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Τι ισχύει με click away και click in shop στο 13032 από τη Δευτέρα

Τι ισχύει με click away και click in shop στο 13032 από τη Δευτέρα

Μόνο με ραντεβού στα καταστήματα και sms στο 13032 διάρκειας τριών ωρών θα ανοίξει από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, το λιανεμπόριο. Οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν κλείσει από πριν ραντεβού με το κατάστημα που θέλουν να ψωνίσουν είτε με click away είτε με click in shop και την ημέρα που θα έχουν ραντεβού να στείλουν μήνυμα στο 13032 για να κάνουν τις αγορές τους.

Όπως ανακοινώθηκε, επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο, όπως στα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, επιτρέπονται με το αυτοκίνητο και τις καθημερινές, αρκεί να αποδεικνύεται από το μήνυμα στο 13032 και από το ραντεβού στο κατάστημα.  

Ποια καταστήματα ανοίγουν από τις 5 Απριλίου

Από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, ανοίγουν τα καταστήματα μόνο με ραντεβού και click away ή click in shop ενώ κλειστά παραμένουν τα mall και τα εμπορικά κέντρα. Πιο συγκεκριμένα, τα καταστήματα που θα υποδέχονται μόνο με ραντεβού πελάτες, είναι τα εξής: 

  • όλα τα συνοικιακά καταστήματα
  • τα μεγάλα καταστήματα- αλυσίδες, που δεν βρίσκονται ωστόσο σε εμπορικό κέντρο
  • ανοιχτές θα είναι και οι μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών, ηλεκτρικών ειδών και άλλων, οι οποίες θα εξυπηρετούν πελάτες που θα έχουν κλείσει από πριν ραντεβού με το κατάστημα. 
  • Τα πολυκαταστήματα που στο εσωτερικό τους δεν έχουν άλλα καταστήματα, δηλαδή δεν λειτουργούν σαν εμπορικά κέντρα
  • Για κάθε 25 τετραγωνικά ισχύει 1 πελάτης ενώ μέχρι 20 πελάτες θα μπαίνουν στα καταστήματα 1.000 τ.μ. 

Η μετακίνηση στα καταστήματα

Η μετάβαση στα καταστήματα θα γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού, δηλαδή με την αποστολή sms στο 13032. Το κάθε μήνυμα θα διαρκεί για 3 ώρες και οι πολίτες θα μπορούν να το στέλνουν μόνο μία φορά μέσα στο 24ωρο.

Επίσης, όσοι θέλουν να πηγαίνουν για ψώνια θα πρέπει να λαμβάνουν ένα μήνυμα ως απάντηση: Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα.