ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2052η
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

Τι είπε στην απολογία του ο 47χρονος δήθεν γιατρός που κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες

Τι είπε στην απολογία του ο 47χρονος δήθεν γιατρός που κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες

"Δεν είχα συνεργούς" είπε σε συμπληρωματική απολογία του στον ανακριτή ο 47χρονος δήθεν γιατρός που κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών ασθενών. Αρνήθηκε την εμπλοκή άλλων προσώπων στην δράση του ο 47χρονος Νίκος Κοντοστάθης ,που εμφανιζόταν ως διακεκριμένος ογκολόγος , στην συμπληρωματική απολογία που έδωσε σήμερα στον 1ο Τακτικό Ανακριτή.

Ο προσωρινά κρατούμενος κατηγορούμενος κλήθηκε να δώσει συμπληρωματική απολογία για 12 περιπτώσεις θανάτων ασθενών με βαριά νοσήματα αλλά και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας που του αποδίδονται πλέον , με βάση νέα επιβαρυντικά στοιχεία που έχει συλλέξει σε βάρος του ο ανακριτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα πρόσωπα , λέγοντας πως παραπλάνησε τους συγκατηγορουμένους του, οι οποίοι , όπως είπε, είναι αθώοι : "Δεν είχα συνεργούς. Οι συγκατηγορούμενοι μου πίστευαν ότι ήμουν γιατρός. Τους παραπλάνησα. Είναι αθώοι" φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του δικαστικού λειτουργού ο οποίος έχει καταστήσει κατηγορούμενα 16 πρόσωπα, γιατρούς, νοσηλευτές, πρώην υπουργό με ιατρική ιδιότητα αλλά και μία μοναχή .

Σε ότι αφορά όσα του καταλογίζει ο ανακριτής, ο εμφανιζόμενος ως "Δόκτωρ Κόντος", δέχθηκε μεν ότι εμφανιζόταν ως διαπρεπής γιατρός αλλά αρνήθηκε πως ευθύνεται για τους θανάτους βαριά νοσούντων ασθενών, τους οποίους κατά την κατηγορία, έπειθε να εγκαταλείψουν τις θεραπείες τους ,παρέχοντας τους δικά του σκευάσματα από βότανα και έλαια.

Σύμφωνα με πληροφορίες είπε χαρακτηριστικά: "Παρίστανα το γιατρό, όμως δεν ευθύνομαι εγώ για το θάνατο των ασθενών. Ήταν καρκινοπαθείς στο τελικό στάδιο. Ήθελα να τους βοηθήσω για να μην υποφέρουν".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ