Θύελλα αντιδράσεων μετά την πρόταση ανταλλαγής του «Δρομέα» με άγαλμα στα Σκόπια

Θύελλα αντιδράσεων μετά την πρόταση ανταλλαγής του «Δρομέα» με άγαλμα στα Σκόπια

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το σχέδιο περί ανταλλαγής αγαλμάτων μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων και συγκεκριμένα του "Δρομέα" του γλύπτη Κώστα Βαρώτσου.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας υπήρξαν πολλές δηλώσεις στελεχών που έσπευσαν να καταγγείλουν την πρόθεση της υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά, για ανταλλαγή του «Δρομέα» με ένα άγαλμα από τα Σκόπια.

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαρία Σπυράκη, σε ερώτηση για την πρόταση της υπουργού Πολιτισμού σημείωσε ότι «ξεπερνά κάθε φαντασία» η ανταλλαγή με ένα «κακέκτυπο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, που αποτελεί σύμβολο παραχάραξης της ιστορίας από τη γειτονική χώρα». Μάλιστα υποστήριξε ότι μεταξύ του Κώστα Βαρώτσου και ενός υπουργού αυτής της κυβέρνησης «δεν υπάρχει αμφιβολία ποιον να πιστέψουμε».

Η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, δήλωσε πως «ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Πρόκειται για μια θλιβερή υπόθεση».

«Το υπουργείο Πολιτισμού και προσωπικά η υπουργός κ. Μυρσίνη Ζορμπά, οφείλουν άμεσα να ξεκαθαρίσουν την αδιανόητη ιστορία της ανταλλαγής του "Δρομέα" των Αθηνών με άγαλμα από τα Σκόπια και να μας εξηγήσουν από πού ξεκίνησε η περίφημη "ιδέα"», τόνισε η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ και πρόσθεσε: «Ποιον ή ποιους θέλει να καλύψει η κ. Ζορμπά και διαψεύδει με αυτόν τον απρεπή τρόπο έναν καλλιτέχνη του μεγέθους, της σοβαρότητας και του κύρους του κ. Βαρώτσου;».

Την ίδια στιγμή, πολλές ήταν και οι αντιδράσεις στο Twitter, με τον Γιώργο Κουμουτσάκο, τομεάρχη εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας να γράφει: Κα Ζορμπά, ούτε να το σκέπτεστε. Σαφές; Καλημέρα σας...

Τέλος, σε ανάρτησή του ο Κώστας Μπακογιάννης έγραψε: «Τα σύμβολα της πρωτεύουσας δεν προσφέρονται για τις δημόσιες σχέσεις κανενός υπουργού και καμίας κυβέρνησης. Να σεβόμαστε την Αθήνα και τον πολιτισμό της».