Θρίλερ κορονοϊού στο αεροπλανοφόρο «Ρούζβελτ»

Θρίλερ κορονοϊού στο αεροπλανοφόρο «Ρούζβελτ»

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να επιβληθούν και πειθαρχικά μέτρα σε βάρος του κυβερνήτη του αεροπλανοφόρου Θίοντορ Ρούζβελτ ο οποίος συνέταξε μία επιστολή ασκώντας δριμεία κριτική στην ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού και ζητώντας την εφαρμογή πιο αυστηρών μέτρων για να ελεγχθεί το ξέσπασμα του κορονοϊού στο πλοίο του, εξετάζει το  Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Στην τετρασέλιδη επιστολή του, το περιεχόμενο της οποίας επιβεβαιώθηκε χθες από Αμερικανούς αξιωματούχους στο Reuters, ο κυβερνήτης Μπρετ Κρόζιερ περιέγραψε τη ζοφερή κατάσταση που επικρατούσε στο πυρηνικό αεροπλανοφόρο, καθώς όλο και μεγαλύτερος αριθμός ναυτών διαγιγνώσκονταν θετικοί στον κορονοϊό.

Ο Κρόζιερ ζητάει από τους γενικό επιτελείο «αποφασιστική δράση» για τη σωτηρία του πληρώματος και λήψη μέτρων όπως η άμεση απομάκρυνση 4.000 ατόμων από το πλοίο και ο περιορισμός τους σε αυστηρή καραντίνα δύο εβδομάδων.

«Δεν θεωρώ ότι έχουμε φθάσει σε αυτό το στάδιο», αντέτεινε ο υπουργός Aμυνας Μαρκ Εσπερ στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ερωτηθείς για την ενδεχόμενη εκκένωση του πληρώματος του αεροπλανοφόρου, το οποίο έχει αγκυροβολήσει στο Γκουάμ, αμερικανική κτήση στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Αυτή τη στιγμή, πολλοί από τους ναύτες που επιβαίνουν στο αεροπλανοφόρο βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχεία του Γκουάμ καθώς τα κρούσματα κορονοϊού στο πυρηνικό αεροπλανοφόρο πλησιάζουν τα 100, γεγονός που ανάγκασε τον κυβερνήτη.

Ερωτηθείς σχετικά από το CNN χθες, ο υπουργός Ναυτικού Τόμας Μόντλι παραδέχθηκε ότι η αμερικανική βάση στο νησί Γκουάμ δεν διαθέτει «επαρκή αριθμό κλινών αυτή τη στιγμή» για να υποδεχθεί τους ναύτες του Θίοντορ Ρούζβελτ.

«Συζητάμε με τις τοπικές αρχές για να δούμε αν υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια ξενοδοχείων», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη όλα να γίνουν κατά τρόπο που θα εγγυάται την ασφάλεια του σκάφους και των αεροπλάνων που μεταφέρει.