Βραζιλία: Θετικός στον κορονοϊό ο Ζ. Μπολσονάρου

Θετικός στον κορονοϊό ο Ζ. Μπολσονάρου

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό μετά από τεστ στο οποίο υπεβλήθη ύστερα από σχετική αδιαθεσία και πυρετό που παρουσίασε, σύμφωνα με το Reuters.

«Η θετική διάγνωση μόλις έφθασε», δήλωσε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, ηλικίας 65 ετών, ο οποίος είχε παρουσιάσει πυρετό την προηγούμενη ημέρα.

Όπως διαβεβαίωσε, νιώθει καλά, αφότου ξεκίνησε θεραπεία, ενώ ακύρωσε προγραμματισμένο ταξίδι του στην πολιτεία Μπαΐα. Ο ίδιος εξήγησε πως άρχισε να νιώθει αδιαθεσία την Κυριακή και επιβεβαίωσε πως λαμβάνει υδροξυχλωροκίνη και αζιθρομυκίνη.

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου δεν σταμάτησε να υποτιμά την πανδημία του νέου κορονοϊού από την έναρξή της κι ενώ η νόσος Covid-19 έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 65.000 ανθρώπους στη χώρα του.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, είχε δημοσιευθεί η είδηση περί μόλυνσής του χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται από την προεδρία της χώρας, ωστόσο αναφερόταν εκτενώς σε μέσα της Βραζιλίας τα οποία σημείωναν ότι ο Μπολσονάρου ακύρωσε όλες τις δραστηριότητες του.

O ίδιος πάντως χθες διαβεβαίωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Brasil ότι οι πνεύμονές του είναι «καθαροί» μετά το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε.

Ο Μπολσονάρου έχει υποβαθμίσει επανειλημμένα την πανδημία του κορονοϊού και έχει αποκαλέσει «γριπούλα» την COVID-19, επιμένοντας να αξιώνει επάνοδο στην ομαλότητα για να μην πληγεί η οικονομία παρότι η Βραζιλία ξεπέρασε χθες τους 65.000 θανάτους και τα 1,6 εκατ. κρούσματα μόλυνσης.

Ο ακροδεξιός λαϊκιστής πολιτικός αψηφά συχνά τις ιατρικές συστάσεις και αρνείται να φορά μάσκα στις δημόσιες εμφανίσεις του ακόμη και αφού θεωρητικά υποχρεώθηκε να χρησιμοποιεί αυτό το μέσο ατομικής προστασίας με απόφαση δικαστή στα τέλη Ιουνίου.

AP Photo/Eraldo Peres