7ος χρόνος, ημέρα 2098η
Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

Θετικός στον κορονοϊό ο Ντανίλ Μεντβέντεφ και εκτός του Masters του Μόντε Κάρλο

Θετικός στον κορονοϊό ο Ντανίλ Μεντβέντεφ και εκτός του Masters του Μόντε Κάρλο
AP PHOTO

Το Masters 1000 του Μόντε Κάρλο ήταν εξαρχής για τον Ντανίλ Μενβέντεφ κάτι «σαν στο σπίτι του». Μονάχα που ο Ρώσος τενίστας δεν θα αγωνιστεί τελικά στη διοργάνωση και θα κλειστεί υποχρεωτικά στη γειτονική  οικία του... Ο Μενβέντεφ, Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη, βρέθηκε θετικός σε τεστ κορονοϊού και αποσύρθηκε από τους αγώνες στη «λαμπερή» πόλη της Νότιας Γαλλίας, όπου ζει μόνιμα και προπονείται, ενώ θα παραμείνει για άγνωστο ακόμη διάστημα σε καραντίνα στο σπίτι του.

Ο 25χρονος τενίστας είχε προκριθεί δίχως αγώνα στον δεύτερο γύρο του Masters, ωστόσο αποχώρησε και δήλωσε «απογοητευμένος από την εξέλιξη». Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος πάντως είναι ασυμπτωματικός, εξήγησε πως «θα επικεντρωθώ στην ανάρρωσή μου  και ανυπομονώ να επιστρέψω στο κορτ το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα πάντα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανονισμούς».

Οι διοργανωτές δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τη συνέχεια των αγώνων, καθώς ο Μεντβέντεφ προπονούνταν κανονικά στις εγκαταστάσεις του τουρνουά, ενώ την παραμονή του τεστ του είχε γυμναστεί μαζί με τον Ισπανό σταρ, Ράφα Ναδάλ... Ο Ρώσος θα παραμείνει σε απομόνωση και θα ελέγχεται τακτικά από το ιατρικό τιμ της ATP.

Η αγωνιστική εξέλιξη, στο περιθώριο της υγείας του, πάντως, μάλλον δεν απογοητεύει ολοκληρωτικά τον Μεντβέντεφ. Μία μέρα πριν από τη διάγνωση, είχε παραδεχθεί πως «δεν υπάρχει κάτι που να μου αρέσει στις χωμάτινες επιφάνειες!». Το παγκόσμιο τένις μπαίνει σε μία περίοδο με πολλές διοργανώσεις στο χώμα, αλλά ο Ρώσος δεν είναι φαν της και εξήγησε ότι «δεν είναι απλό έπειτα από εννέα μήνες σε σκληρή επιφάνεια, να παίξω στο χώμα. Στην πρώτη γνωρίζεις πώς εξελίσσονται τα χτυπήματά σου, σε αντίθεση με το χώμα όπου πρέπει να δουλέψεις διαφορετικές τροχιές».