Θετικοί στον κορονοϊό δύο έφηβοι στη Λαμία - Δεκάδες άτομα σε καραντίνα

Θετικοί στον κορονοϊό δύο έφηβοι στη Λαμία - Δεκάδες άτομα σε καραντίνα

Σε συναγερμό βρίσκεται η Λαμία μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε δύο τουλάχιστον νεαρά άτομα, ηλικίας 14 έως 16 ετών, τα οποία συμμετείχαν σε πάρτι στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, εξαιτίας της στενής επαφής υπαλλήλου της Περιφέρειας Στερεάς με το ένα περιστατικό, γίνονται τεστ ανίχνευσης για τον ιό σε περισσότερους από 25 υπαλλήλους, ενώ σε επόμενο χρόνο το κτίριο θα απολυμανθεί προαιρετικά.

Tο μεσημέρι της Τρίτης (8/9) ανιχνεύθηκε ο ιός Sars-Cov2 σε 16χρονο μαθητή-ποδοσφαιριστή που είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσει καμπανάκι σε δύο ποδοσφαιρικές ομάδες και μαζί με την οικογένειά του να μπουν σε καραντίνα περισσότερα από 40 άτομα.

Ο νεαρός ως ποδοσφαιριστής του Νέου Κρικέλλου είχε συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της ομάδας του και είχε πάρει μέρος στο φιλικό με τον Δαφνησιακό Αρκίτσας το περασμένο Σάββατο.

Λίγες ώρες αργότερα, θετική στον κορoνοϊό διαγνώστηκε 14χρονη μαθήτρια που αποτελούσε επαφή του 16χρονου και πλέον οι ιχνηλατήσεις προσδιορίστηκαν προς όλους τους συμμετέχοντες άμεσα ή έμμεσα στο συγκεκριμένο πάρτι.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως καθηλωμένες είναι οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στη Λαμία μετά τα δύο κρούσματα που ανιχνεύθηκαν στο προσωπικό τους και αφορούν έναν 34χρονο οδηγό και μια 25χρονη νοσηλεύτρια. Και σε αυτή την περίπτωση ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο με υποχρεωτική καραντίνα όλων των εμπλεκομένων και των στενών τους επαφών.