Θετική στον κορονοϊό και η αντιπρόεδρος του Ιράν

Θετική στον κορονοϊό και η αντιπρόεδρος του Ιράν

Θετική στον κορονοϊό διαγνώστηκε μία εκ των αντιπροέδρων του Ιράν, αρμόδια για θέματα γυναικών και οικογένειας. Η Μασουμέχ Εμπντεκάρ, σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ, διαπιστώθηκε πως είναι φορέας του ιού, ενώ τα κρούσματα στη χώρα της Μέσης Ανατολής ανέρχονται στα 245.

Πιο αναλυτικά, μετά την επιβεβαίωσε πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της χώρας είναι φορέας του κορονοϊού, ήρθε η σειρά μίας εκ των αντιπροέδρων του Ιράν να διαγνωστεί θετική με τον COVID-19.

Η Μασουμέχ Εμπντεκάρ, αντιπρόεδρος αρμόδια για θέματα γυναικών και ισότητας, επιβεβαιώθηκε πως είναι θετική στον κορονοϊό, ενώ προς το παρόν δεν είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας της.

Παράλληλα, ακόμα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Ιράν, επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικών Υποθέσεων του ιρανικού Κοινοβουλίου που τέθηκε σε καραντίνα, αφού διαγνώστηκε με τον κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται πως το Ιράν αποτελεί μία εκ των μεγαλύτερων εστιών διάδοσης του COVID-19 εκτός Κίνας, καθώς οι θάνατοι ανέρχονται στους 26 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στα 245.

Σύμφωνα με τον υπουργός Υγείας του Ιράν, την Τετάρτη καταγράφηκαν 106 νέα κρούσματα κορονοϊού, η πλειοψηφία των οποίων εντοπίστηκε στις επαρχίες της Τεχεράνης και της Γκιλάν ανεβάζοντας στους 245 τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον φονικό ιό στη χώρα.

Τα 106 νέα κρούσματα αποτελούν την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση που έχει ανακοινωθεί από τον αρχικό εντοπισμό του ιού στο Ιράν, στις 19 Φεβρουαρίου.

AP PHOTO