8ος χρόνος, ημέρα 2428η
Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις διαδηλωτών στο φοιτητικό συλλαλητήριο

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις διαδηλωτών στο φοιτητικό συλλαλητήριο

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές τριών διαδηλωτών κατά την ένταση που σημειώθηκε το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε κινητοποίηση μελών φοιτητικών συλλόγων ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση και απείθεια.

Η ένταση προκλήθηκε, όταν φοιτητές που συμμετείχαν στη διαδήλωση και συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου, επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία μέσω της Εγνατίας Οδού, όπου συνάντησαν αστυνομικό φραγμό, ενώ ακολούθησαν αψιμαχίες και περιορισμένη χρήση χημικών από τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Οι φοιτητές περιορίστηκαν ξανά στην πλατεία Αριστοτέλους αλλά λίγο αργότερα επιχείρησαν και τελικά έκαναν πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πορεία και στην Αθήνα

Στην Αθήνα η φοιτητική πορεία έφτασε στο Σύνταγμα, όπου οι συγκεντρωμένοι πρόβαλαν τα αιτήματά τους ενάντια του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Με κεντρικό σύνθημα «Έξω η αστυνομία από τις σχολές», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή.