8ος χρόνος, ημέρα 2280η
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν αρνητές που έλεγχαν χώρο διενέργειας rapid test

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν αρνητές που έλεγχαν χώρο διενέργειας rapid test

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές καθώς εμφανίστηκαν στην είσοδο του καταστήματος στην περιοχή της Τούμπας και ζήτησαν από τον υπεύθυνο του χώρου να επιδείξει την άδεια νόμιμης λειτουργίας της επιχείρησης, ισχυριζόμενοι ότι είναι θεματοφύλακες» που μπορούν να ελέγξουν τους πάντες και τα πάντα.

Σύμφωνα με το thestival.gr το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης σε κατάστημα που διενεργεί rapid tests, στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα των τεσσάρων ατόμων, τρεις άντρες και η γυναίκα, εμφανίστηκε στην είσοδο του καταστήματος λέγοντας ότι είναι όργανα της “Συνταγματικής Αστυνομίας“.

Καθένας είχε στο στήθος του ένα καρτελάκι που έγραφε “Θεματοφύλακας του Άρθρου 120 του Συντάγματος“. Ακόμη καταφέρθηκαν κατά του εμβολίου για τον κορονοϊό και είπαν ότι τα rapid tests είναι παράνομα.

Ο υπεύθυνος του rapid test point ειδοποίησε την Αστυνομία. Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο συνέλαβαν τους τέσσερις “θεματοφύλακες” και τους οδήγησαν στο κρατητήριο.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αντιποίηση αρχής και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Αύριο το πρωί θα παραπεμφθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.