ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

Θεσσαλονίκη: Στο ΣτΕ οι έμποροι κατά της απόφασης για λουκέτο στα καταστήματα

Θεσσαλονίκη: Στο ΣτΕ οι έμποροι κατά της απόφασης για λουκέτο στα καταστήματα

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγουν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης κατά της απόφασης για αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου. Συγκεκριμένα, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης από κοινού με την Ομοσπονδία Επαγγελματικών και Εμπόρων της πόλης καταθέτουν ασφαλιστικά μέτρα στο ΣτΕ κατά της απόφασης να παραμείνουν για ακόμη μια εβδομάδα κλειστά τα καταστήματα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης Μιχάλης Ζορπίδης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Ιακώβου εξουσιοδότησαν έναν δικηγόρο, ώστε να καταθέσει τα ασφαλιστικά μέτρα με στόχο την ακύρωση της ΚΥΑ που ορίζει να παραμείνει κλειστό το λιανεμπόριο.

Ο κ. Ιακώβου τόνισε ότι «υπάρχει αδικία καθώς τα κρούσματα σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι όμοια με τη Θεσσαλονίκη» προσθέτοντας πως «δεν μπορεί να ανοίγει σε μία περιοχή και όχι σε άλλη», ενώ ο πρόεδρος του ΕΕΘ έκανε λόγο για άδικη και παράνομη απόφαση. Τα παραπάνω αναμένεται να ισχυριστούν στο Ανώτατο Δικαστήριο.

ο κ. Ζορπίδης υποστήριξε ότι ούτε η απόφαση για το έκτακτο επίδομα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που μένουν κλειστές τον Απρίλιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει αρκετά χρήματα σε διάφορους κλάδους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Η κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων κρίνεται αναγκαία καθώς θέτει ζητήματα αντισυνταγματικότητας και δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού ανάμεσα σε χιλιάδες επαγγελματίες και εμπόρους», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ).

Σήμερα στην Πολίχνη καταστηματάρχες πραγματοποίησαν συμβολική διαμαρτυρία: Ανέβασαν ρολά, άνοιξαν τα φώτα των καταστημάτων τους χωρίς να πραγματοποιούν πωλήσεις, και κρέμασαν μαύρα πανιά και πλακάτ έξω από τα μαγαζιά τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας.