8ος χρόνος, ημέρα 2394η
Κυριακή, 22 Μαΐου 2022

Θεσσαλονίκη: Σωτήρια επέμβαση σε ανήλικη που είχε καταπιεί καρφίτσα

Θεσσαλονίκη: Σωτήρια επέμβαση σε ανήλικη που είχε καταπιεί καρφίτσα

Μία καρφίτσα που είχε σφηνωθεί στους βρόγχους ανήλικης αφαίρεσαν με επιτυχία γιατροί του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Το απόγευμα της Κυριακής οι γονείς της ανήλικης την μετέφεραν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, ενημερώνοντας τους γιατρούς πως το παιδί τους είχε καταπιεί την καρφίτσα.

Οι γιατροί προχώρησαν σε απεικονιστική διερεύνηση του περιστατικού υποβάλλοντας την ασθενή σε ακτινογραφία και αξονική τομογραφία θώρακος, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη του αιχμηρού μεταλλικού ξένου σώματος στην αναπνευστική οδό και συγκεκριμένα στον αριστερό κύριο βρόγχο και όχι στην πεπτική οδό.

Μετά τον προβλεπόμενο προεγχειρητικό έλεγχο το παιδί οδηγήθηκε στο χειρουργείο και υποβλήθηκε σε βρογχοσκόπηση με άκαμπτο βρογχοσκόπιο από τους γιατρούς του Τμήματος Ω.Ρ.Λ.

Κατά την βρογχοσκόπηση διαπιστώθηκε η μετακίνηση και ενσφήνωση του ξένου σώματος στον δεξιό κύριο βρόγχο και μετά από προσπάθειες ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αφαίρεσή του. Η ασθενής ανένηψε πλήρως εντός της χειρουργικής αίθουσας και μεταφέρθηκε για παρακολούθηση και νοσηλεία στη Γ’ Παιδιατρική Κλινική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ