ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1993η
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Θεσσαλονίκη: Ψυχιατρικές δομές της πόλης επισκέφτηκε η υφυπουργός Υγείας Ζ.Ράπτη

Θεσσαλονίκη: Ψυχιατρικές δομές της πόλης επισκέφτηκε η υφυπουργός Υγείας Ζ.Ράπτη

Ψυχιατρικές δομές της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, τη Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και το Παιδοψυχιατρικό Κέντρο του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, επισκέφτηκε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, κατά τη διάρκεια παρουσίας της στην πόλη.

Η κ.Ράπτη, συνοδευόμενη από τους διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας και τις διοικήσεις των νοσοκομείων, ενημερώθηκε για όλα τα τρέχοντα θέματα των ψυχιατρικών δομών. Πιο συγκεκριμένα, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε το τμήμα εξωτερικών ιατρείων - οξέων περιστατικών, το ιατροδικαστικό τμήμα, όπου παραμένουν ψυχικά ασθενείς μετά από δικαστική απόφαση, την πανεπιστημιακή κλινική, καθώς και το τμήμα αποτοξίνωσης - detox από ναρκωτικά και αλκοόλ.

Στο ΑΧΕΠΑ ενημερώθηκε για τη λειτουργία και τις ανάγκες της κλινικής και ειδικότερα για την αύξηση των περιστατικών ακούσιας νοσηλείας, την ανάγκη δημιουργίας Τμήματος Οξέων Περιστατικών, και την διαχείριση ψυχιατρικών περιστατικών που συρρέουν με Covid-19, ενώ στο Παιδοψυχιατρικό Κέντρο του Ιπποκράτειου πληροφορήθηκε για την δράση και τις ανάγκες του Κέντρου, ειδικά στα ζητήματα ακούσιας νοσηλείας ανήλικων Ελλήνων και μεταναστών, με έμφαση στα ασυνόδευτα παιδιά.

Κατά την παρουσία της στη Θεσσαλονίκη η κ.Ράπτη είχε συνάντηση και με τον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Νίκο Παπαϊωάννου.