Θεσσαλονίκη: Μέχρι και δυο μήνες χωρίς δυο από τα τέσσερα ρεύματα κυκλοφορίας η Εθνικής Αντιστάσεως

Θεσσαλονίκη: Μέχρι και δυο μήνες χωρίς δυο από τα τέσσερα ρεύματα κυκλοφορίας η Εθνικής Αντιστάσεως

Κλειστή παραμένει η οδός Εθνικής Αντιστάσεως, στην Καλαμαριά, όπου το πρωί της Παρασκευής υποχώρησε τμήμα του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα να ανοίξει τρύπα και να πέσει μέσα το μπροστινό μέρος ιδιωτικού λεωφορείου.

Η Τροχαία Θεσσαλονίκης αποφάσισε να διακόψει την κυκλοφορία όλων των οχημάτων επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, από τη συμβολή της με την Περιφερειακή Οδό έως τη συμβολή της με την οδό Αιγαίου. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από εναλλακτική διαδρομή, καθώς η κυκλοφορία εκτρέπεται από το ύψος του Φοίνικα μέσω της Περιφερειακής Οδού και της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, το απόγευμα θα υπάρχει ενημέρωση όσον αφορά στις εργασίες που θα χρειαστεί να γίνουν για την αποκατάσταση του οδοστρώματος. «Βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο σημείο οπού συνέβη το περιστατικό με τους υπεύθυνους της ΕΥΑΘ και του ΟΑΣΘ και μέσα στις επόμενες ώρες θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης και θα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για πόσο γρήγορα θα γίνουν οι εργασίες, καθώς είναι αντίξοες οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν». Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ωστόσο, το χρονικό διάστημα που απαιτείται θα είναι αρκετές εβδομάδες έως και δύο μήνες.

Όσον αφορά τα δρομολόγια των λεωφορείων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Γιώργο Σκόδρα, γίνεται ήδη παράκαμψη των δρομολογίων και για όσο χρονικό διάστημα θα εκτελούνται τα έργα τα λεωφορεία θα κινούνται μέσω εναλλακτικών διαδρομών, τις οποίες χαρτογραφούν οι άνθρωποι του Οργανισμού ώστε να είναι οι καλύτερες δυνατές για την εξυπηρέτηση των πολιτών.