Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός σε τροχαίο δυστύχημα στον Άγιο Βασίλειο

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός σε τροχαίο δυστύχημα στον Άγιο Βασίλειο

Σύγκρουση τριών οχημάτων σημειώθηκε στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, στο ύψος του Αγίου Βασιλείου. Στο τροχαίο εμπλέκονται τρία οχήματα, το ένα εκ των οποίων μετέφερε 12 αλλοδαπούς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και οκτώ τραυματίστηκαν, ανέφεραν πληροφορίες από το ΕΚΑΒ.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ το όχημα που μετέφερε τους μετανάστες, που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, βάσει της ανακοίνωσης της αστυνομίας, είχε κατεύθυνση από Καβάλα για Θεσσαλονίκη και στο ύψος της διασταύρωσης Αγίου Βασιλείου με Χορτιάτη, παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το όχημα που εξερχόταν από το χωριό.

Το αυτοκίνητο που έβγαινε από το χωριό προσέκρουσε στο όχημα που παραβίασε το ερυθρό σηματοδότη, έπειτα στο κράσπεδο και κόπηκε κυριολεκτικά στα δυο. Αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός του οχήματος και να τραυματιστούν σοβαρά τρία άτομα στο αυτοκίνητο που παραβίασε τον Κ.Ο.Κ, ενώ από τα θραύσματα χτυπήθηκε ένα ακόμα διερχόμενο όχημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 25χρονος Μολδαβός διακινητής των μεταναστών αντελήφθη αυτοκίνητο της ασφάλειας που τον ακολουθούσε και ανέπτυξε ταχύτητα για να ξεφύγει. Εν συνεχεία μετά το δυστύχημα επιχείρησε να διαφύγει αλλά συνελήφθη.

Η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική έχει διακοπεί και διεξάγεται από παράδρομους.

Φωτογραφία αρχείου