Θεσσαλονίκη - Άγιος Δημήτριος: Συνωστισμός πιστών χωρίς μάσκες

Θεσσαλονίκη - Άγιος Δημήτριος: Συνωστισμός πιστών χωρίς μάσκες

Εικόνες συνωστισμού καταγράφονται για δεύτερη ημέρα στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης, με μεγάλο αριθμό πιστών να εισέρχεται στο εσωτερικό για τον αρχιερατικό συλλείτουργο, χωρίς να φορούν μάσκες και να ασπάζονται τις εικόνες μην λαμβάνοντας τα μέτρα προστασίας.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο thesstoday.gr παρά τη μεγάλη διασπορά του ιού στη Θεσσαλονίκη -μόλις χθες καταγράφηκαν 623- και τις ισχυρές υγειονομικές συστάσεις της κεντρικής πολιτικής ηγεσίας, καθώς και της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, η πλειοψηφία των πιστών συνεχίζει να μην  φοράει μάσκα και να μην τηρεί τις απαραίτητες αποστάσεις.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν αστυνομικοί στις εισόδους της εκκλησίας, όπως χθες, έπειτα από διαμαρτυρία ιερέα για την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που δεν επέτρεπαν την είσοδο σε όσους δεν φορούσαν μάσκα.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η Θεία Λειτουργία, ενώ η επίσημη δοξολογία είναι προγραμματισμένη για τις 11.30 το πρωί, παρουσία πιστών -σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις. Πέριξ του Ιερού Ναού η παρουσία των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρκετά έντονη, σε μια προσπάθεια αποτροπής των περσινών εικόνων που σημάδεψαν το εορταστικό τριήμερο και συνοδεύτηκε από τον «μαύρο» Νοέμβριο της Θεσσαλονίκης. 

Την ίδια ώρα και παρά την έξαρση του κορωνοϊού στους κόλπους της Εκκλησίας, σχεδόν κανένας από τους ιερείς δεν φορά μάσκα.