Πέμπτη 12 Απριλίου 2018, 14:22

-A +A

Θεσ/νίκη: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα ΕΛΠΕ από τους εργολαβικούς εργαζόμενους

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018, 14:22
Θεσ/νίκη: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα ΕΛΠΕ από τους εργολαβικούς εργαζόμενους
-A +A

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στην εταιρεία, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Τους εργαζόμενους, οι οποίοι πραγματοποιούν τριήμερη απεργία, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Α'' Θεσσαλονίκης. Οι εκπρόσωποι της ΛΑΕ επισήμαναν ότι είναι κάθετα αντίθετοι με το καθεστώς των εργολαβικών εργαζόμενων, ενώ πρόσθεσαν ότι «δεν πρέπει να προχωρήσει το ξεπούλημα πλειοψηφικού πακέτου των ΕΛΠΕ».

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) σε ανακοίνωσή της δηλώνει ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις που οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν από σήμερα Πέμπτη και για επιπλέον 48 ώρες, καθώς και το αίτημα τους να μπει τέλος στην περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων τους. «Καλούμε την εργοδοσία, τους εργολάβους και την κυβέρνηση (...)να προχωρήσουν άμεσα στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους» υπογραμμίζει το ΕΚΘ.

Ανακοίνωση στήριξης των εργολαβικών εργαζομένων εξέδωσε και ο Σύνδεσμος Χειριστών και Βοηθών Μηχανημάτων Μακεδονίας-Θράκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα