Ρωσική κρατική τηλεόραση: Θεωρίες συνωμοσίας για τον Μπιλ Γκέιτς και το εμβόλιο

Θεωρίες συνωμοσίας για τον Μπιλ Γκέιτς και το εμβόλιο

Με ένα ρεπορτάζ 15 λεπτών η ρωσική κρατική τηλεόραση κατέδειξε ως υπεύθυνο για την πανδημία τον Μπιλ Γκέιτς ο οποίος μέσω του ιδρύματος του δραστηριοποιείται για να βρεθεί το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. 

Ο Γκέιτς, ο οποίος από καιρό είχε προβλέψει ότι οι ΗΠΑ δεν θα ήταν προετοιμασμένες για μια καταστροφική πανδημία, ήταν εξαιρετικά ενεργός από τότε που εμφανίστηκε ο κορονοϊός.

Έχει δωρίσει 250 εκατομμύρια δολάρια για την κρίση, υιοθέτησε τη σημασία της ανάπτυξης ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου και υποστήριξε τη δημιουργία μιας κυβερνητικής χρηματοδοτούμενης υποδομής. 

Η ρωσική κρατική τηλεόραση υποστήριξε εμμέσως πλην σαφώς ότι ο κορονοϊός ξέσπασε προκειμένου ο Μπιλ Γκέιτς να ελέγχει μέσω του εμβολίου την ανθρωπότητα.

Σημειώνεται ότι προ καιρού, μια έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης υποστήριξε ότι Ρωσία και Κίνα προχωρούν σε οργανωμένες εκστρατείες παραπληροφόρησης με αφορμή τον κορονοϊό έχοντας γεωπολιτικά κίνητρα.

Επιπρόσθετα, έχουν ανακαλυφθεί πάνω από 150 περιπτώσεις παραπληροφόρησης από το Κρεμλίνο σε σχέση με τον COVID-19 έχουν καταγραφεί στη βάση δεδομένων EUvsDisinfo (από τις 22 Ιανουαρίου).