Θεοδωρικάκος: Θωρακίσαμε τα σύνορα στον Έβρο - Απετράπη είσοδος 900 παράνομων μεταναστών κάθε μέρα

Θεοδωρικάκος: Θωρακίσαμε τα σύνορα στον Έβρο - Απετράπη είσοδος 900 παράνομων μεταναστών κάθε μέρα

Στη θωράκιση των συνόρων στον Έβρο, με αποτέλεσμα την αποτροπή της εισόδου 900 παράνομων μεταναστών την ημέρα, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου. Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι για την κυβέρνηση και το υπουργείο αποτελεί προτεραιότητα η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών σε κάθε γωνιά της χώρας, από τα σύνορα έως τα αστικά κέντρα.

«Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας και τα αποτελέσματα είναι ορατά απ' όλους. Θωρακίσαμε τα σύνορά μας και καθημερινά αποτρέπουμε την είσοδο 900 παράνομων μεταναστών στη χώρα μας. Τα σχέδια των γειτόνων μας για εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων πέφτουν σε τείχος» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και συμπλήρωσε: «Η αύξηση της αστυνόμευσης στα αστικά κέντρα έχει συμβάλλει στη μείωση της μικρής και μεσαίας εγκληματικότητας κατά 30% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας». 

Παράλληλα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στα θέματα της οδικής ασφαλείας και της παραβατικής οδηγικής συμπεριφοράς στην παραλιακή, υπογραμμίζοντας ότι «η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη και δεν πρέπει να θυσιάζεται στην άσφαλτο» και γι' αυτό, όπως είπε, «διενεργούνται αυξημένοι έλεγχοι της τροχαίας για την αντιμετώπιση των παραβάσεων (κόντρες, κράνη, οδήγηση με τη χρήση κινητών, κλπ.)».