7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Θεοδωρικάκος: Στόχος να ενισχυθεί η παρουσία της Αστυνομίας στις γειτονιές

Θεοδωρικάκος: Στόχος να ενισχυθεί η παρουσία της Αστυνομίας στις γειτονιές
Φωτογραφία αρχείου

Τις προτεραιότητες της ελληνικής αστυνομίας που δεν είναι άλλη από την προστασία του πολίτη περιέγραψε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο αρμόδιος υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος τόνισε ότι ο βασικός στόχος του αποτελεί η αστυνομία να είναι φιλική προς την κοινωνία, αλλά και να ενισχυθούν οι περιπολίες στις γειτονιές ξεκαθαρίζοντας ότι το Αστυνομικό Σώμα βρίσκεται σε απόλυτη επαγρύπνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τις παράνομες μεταναστευτικές ροές. 

«Η προστασία του πολίτη είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, γιατί αν οι πολίτες δεν είναι και δεν αισθάνονται ασφαλείς, δεν υπάρχει ούτε ελευθερία ούτε ευημερία. Επομένως, σηκώνουμε τα μανίκια κι επιταχύνουμε τις δράσεις μας με την ελληνική αστυνομία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «θέλουμε αστυνομία φιλική προς την κοινωνία και τους νέους, αστυνομία που θα διασφαλίσει την ασφάλεια και θα είναι σκληρή και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα». 

Επιπροσθέτως, ο κ. Θεοδωρικάκος προανήγγειλε αναδιοργάνωση των υπηρεσιών ώστε ο πολίτης εκεί που μένει και εργάζεται να βλέπει πιο συχνά τον αστυνομικό είτε στις πεζές περιπολίες, είτε τα περιπολικά. «Η δουλειά της ΕΛ.ΑΣ είναι η ασφάλεια όλων των πολιτών, στο κέντρο της Αθήνας, σε όλες τις γειτονιές, σε όλες τις γωνιές της ελληνικής γης», υπογράμμισε. 

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον ρόλο της αστυνομίας στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού τονίζοντας ότι «η ΕΛ.ΑΣ. πέρυσι τον Μάρτιο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της ασύμμετρης απειλής από παράνομες μεταναστευτικές ροές στον Έβρο. Η αστυνομία είναι έτοιμη και σε απόλυτη επαγρύπνηση να επαναλάβει αυτό το έργο οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί». 

Επιπλέον, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι ήδη το μήνα που πέρασε δόθηκαν 80 νέα περιπολικά με χρήματα από το ΕΣΠΑ και θα δοθούν άλλα 130 νέα στην άμεσο δράση σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Επίσης, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι η αστυνομία δοκιμάζεται κάθε μέρα, ενώ ανέφερε ότι η αστυνομία έχει πάρει όλα τα μέτρα, έχουν γίνει οι συσκέψεις με τους αρμόδιους φορείς και η Έκθεση θα γίνει σε συνθήκες τάξης και ηρεμίας.

Λάθος η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ και Αποστολάκη

Σχετικά με το νέο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, ο ίδιος χαρακτήρισε ως λανθασμένη τόσο την αντίδραση τόσο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και του ίδιου του κ. Αποστολάκη στην τοποθέτησή του στην ηγεσία του εν λόγω υπουργείου. 

«Γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες ότι ο πρωθυπουργός στον πρόσφατο ανασχηματισμό επέλεξε να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό υπουργείο, το οποίο θα αφορά στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, διότι δυστυχώς έχει προκύψει και άλλη μια κρίση, η κλιματική με πολύ βαριές επιπτώσεις. Επομένως, χρειάζεται ένας ξεχωριστός, ισχυρός μηχανισμός σε επίπεδο υπουργείου και μάλιστα ο πρωθυπουργός έκανε συγκεκριμένη επιλογή στον ανασχηματισμό, η οποία συμβόλιζε την ανάγκη για συναινέσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Στον τομέα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής οφείλουμε να είμαστε απολύτως ενωμένοι. Αυτή η συναινετική επιλογή του πρωθυπουργού πολύ κακώς τορπιλίστηκε από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ερωτηθείς υπόψιν σχετικά με το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Πολιτικής Προστασίας, επεσήμανε ότι «νομίζω ότι αύριο θα γίνει ανακοίνωση της απόφασης του πρωθυπουργού για το πρόσωπο που θα ηγηθεί στο νέο υπουργείο που θα περιλαμβάνει την πυροσβεστική και τη γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας. Το πρόσωπο θα έχει όλα τα αναγκαία χαρακτηριστικά και τις προϋποθέσεις για να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις υψηλές απαιτήσεις που έχει αυτή θέση». 

Τέλος, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι η αστυνομία δοκιμάζεται κάθε μέρα. Πάντως, ανέφερε ότι η αστυνομία έχει πάρει όλα τα μέτρα, έχουν γίνει οι συσκέψεις με τους αρμόδιους φορείς και η Έκθεση θα γίνει σε συνθήκες τάξης και ηρεμίας. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ