Θεοδωρικάκος: Έρχεται ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ

Θεοδωρικάκος: Έρχεται ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ

Στην προαναγγελία της ψηφιοποίησης των αστυνομικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των αστυνομικών υπηρεσιών και της γραφειοκρατίας, ώστε να απελευθερωθεί προσωπικό που θα διατεθεί στον δρόμο για περιπολίες και την πρόληψη την εγκληματικότητας προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την επίσκεψή του στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Δημητρίου, που επισκέπτεται από τις 9 το πρωί, μαζί με το τμήμα Δάφνης.

Επίσης έκανε γνωστό πως θα έχει συναντήσεις με τους Δημάρχούς αφού όπως τόνισε τα προβλήματα που υπάρχουν αντιμετωπίζονται μέσα από συνεργασία της Αστυνομίας με τους τοπικούς φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Χαρακτηριστικά επισήμανε πως «προωθούμε λύσεις ψηφιοποίησης των υπηρεσιών μας, σε πολύ στενή συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Πολλές δουλειές που σήμερα γίνονται με το χαρτί, θα γίνονται με το διαδίκτυο», δήλωσε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Θα είναι πολύ σύντομα, αλλά προτιμώ να γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις με την εφαρμογή, για να πάρουν όλοι το μήνυμα ότι προτιμάμε τα έργα από τα λόγια».

Ως στόχο ο υπουργός έθεσε την απαλλαγή των αστυνομικών από δουλειές που δεν είναι δικές τους και να αφοσιωθούν στη βασική αποστολή τους που είναι η ασφάλεια και η τάξη.

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στην ανάγκη συνεργασίας της Αστυνομίας με τις τοπικές κοινωνίες και τόνισε: «Το μήνυμα είναι στέρεη συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί αστυνομία και τοπικές κοινωνίες είμαστε από την ίδια πλευρά του λόφου και κοινό στόχο έχουμε την ασφάλεια, την ηρεμία, την κοινωνική συνοχή, ώστε να μπορούν οι πολίτες να ζουν με ασφάλεια και να ευημερούν».