Θεοδωρικάκος: Επισκέφθηκα στη ΓΑΔΑ τους 7 αστυνομικούς, κανονικά οι πειθαρχικές διαδικασίες

Θεοδωρικάκος: Επισκέφθηκα στη ΓΑΔΑ τους 7 αστυνομικούς, κανονικά οι πειθαρχικές διαδικασίες

Τους επτά αστυνομικούς οι οποίοι κρατούνται για το αιματηρό επεισόδιο στο Πέραμα επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, όπως έκανε ο ίδιος γνωστό με ανάρτησή του,  ενώ επικοινώνησε και με τον πατέρα του 20χρονου που σκοτώθηκε και του εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του.  Όπως τόνισε, η δικαστική εξέλιξη και οι πειθαρχικές διαδικασίες θα εξελιχθούν όπως προβλέπουν οι νόμοι.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου έχει ως εξής:

«Πριν από λίγο επισκέφθηκα στη ΓΑΔΑ τους επτά αστυνομικούς που κρατούνται για την αιματηρή υπόθεση στο Πέραμα την Παρασκευή το βράδυ. Η κίνησή μου είχε αποκλειστικά ανθρώπινο και συμβολικό χαρακτήρα, για να στηρίξω ψυχικά νέους ανθρώπους που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία. Από εκεί και πέρα, η δικαστική εξέλιξη και οι πειθαρχικές διαδικασίες θα εξελιχθούν όπως προβλέπουν οι νόμοι.

Επίσης, επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον πατέρα του νεαρού που σκοτώθηκε στο συγκεκριμένο περιστατικό στο Πέραμα. Του εξέφρασα τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου.

Η κοινωνία μας χρειάζεται ανθρωπιά, ηρεμία και ασφάλεια για να προχωρήσει μπροστά. Σε όποια θέση και αν βρισκόμαστε, ιδιαίτερα αν υπηρετούμε τον δημόσιο βίο, οφείλουμε αυτό να το έχουμε καλά στο μυαλό μας.»

Υπενθυμίζεται ότι σε τακτικό ανακριτή για να απολογηθούν την Τετάρτη 27/10 παρέπεμψε ο εισαγγελέας Πειραιά τους επτά αστυνομικούς που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 20χρονου οδηγού κλεμμένου αυτοκινήτου. Οργισμένοι και συντετριμμένοι οι συγγενείς του θύματος, που είναι πατέρας δύο μικρών παιδιών ζητούν την απόδοση δικαιοσύνης, ενώ ο Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε ότι ανέλαβε την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών.

Οι έξι αστυφύλακες και ο ένας αξιωματικός (υπαστυνόμος) κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σημειώνεται ότι έρευνα για το τι ακριβώς συνέβη στην καταδίωξη με πυροβολισμούς στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 20χρονου, διενεργεί η ΕΛΑΣ, ενώ η επιχειρησιακή αξιολόγηση των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στο περιστατικό θα πρέπει να αξιολογηθεί μέσα σε πέντε ημέρες, όπως ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Ειδικότερα, ο υπουργός ζήτησε να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛΑΣ στο αιματηρό γεγονός.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει τα εξής: «Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ στο γνωστό αιματηρό γεγονός το βράδυ της Παρασκευής στο Πέραμα. Η επιχειρησιακή αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες».

Παράλληλα, "φως" στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν όλοι οι διάλογοι των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ με το Κέντρο Επιχειρήσεων, από τη στιγμή που ξεκίνησε η καταδίωξη, αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής έως τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Επισημαίνεται ότι οι επτά αστυνομικοί που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο μετά τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 20χρονου, υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής.