8ος χρόνος, ημέρα 2269η
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022

Θεοδωρικάκος: Ενισχύεται η Τροχαία με περισσότερους από 100 αστυνομικούς

Θεοδωρικάκος: Ενισχύεται η Τροχαία με περισσότερους από 100 αστυνομικούς

Μέχρι το Σαββατοκύριακο εντάσσονται στην Τροχαία πάνω από 100 αστυνομικοί, οι οποίοι μετακινούνται από άλλες Υπηρεσίες, είτε είναι φύλαξη προσώπων, είτε είναι άλλες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στο λεκανοπέδιο της Αττικής, γνωστοποίησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μιλώντας στον Ant1 ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στους κεντρικούς δρόμους του λεκανοπεδίου με την αυξημένη κίνηση των οχημάτων λέγοντας συμμερίζεται τη δυσφορία των πολιτών και ανακοίνωσε ότι μέχρι το Σαββατοκύριακο θα ενταχθούν στο δυναμικό της Τροχαίας Αττικής περισσότεροι από 100 αστυνομικοί λέγοντας ότι «θέλουμε οι τροχονόμοι να είναι στον δρόμο και να κάνουν τα καλύτερα δυνατά που μπορούν, προκειμένου να διευκολύνουν την κυκλοφορία των οχημάτων».

«Δεν υποσχόμαστε θαύματα, γιατί είναι δύσκολο το πρόβλημα, υπάρχει πολύ μεγάλη κίνηση, αλλά με αυτούς τους 100 πρώτους αστυνομικούς στην δύναμη της Τροχαίας, πιστεύω θα έχουμε ένα αποτέλεσμα θετικό για τους πολίτες», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα ο Υπουργός είχε αναφερθεί στο κύκλωμα με τις παράνομες ελληνοποιήσεις, στις οποίες υπάρχει εμπλοκή και αστυνομικών. «Πριν από 3 μήνες όταν ανέλαβα τα καθήκοντα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με απόφαση του Πρωθυπουργού, η απόλυτη προτεραιότητά μου ήταν η διαφάνεια και το χτύπημα της διαφθοράς» και πρόσθεσε:

«Δεν μπορεί να υπάρξει αξιόπιστη, ισχυρή, αποτελεσματική Αστυνομία που θα προστατεύει τους πολίτες, εάν η ίδια πρώτη δεν τηρεί τους νόμους και αν η ίδια πρώτη δεν δείξει την αποφασιστικότητα να χτυπήσει οτιδήποτε παράνομο υπάρχει ανάμεσα στους αστυνομικούς. Είμαστε με την συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών που εργάζονται σκληρά, συνειδητά και τηρούν τον όρκο τους και είμαστε ενάντια και απέναντι χωρίς καμία επιείκεια στους λίγους, στους ελάχιστους, οι οποίοι είναι επίορκοι».

Ο κ. Θεοδωρικάκος αφού τόνισε ότι η διερεύνηση της υπόθεσης με τις παράτυπες ελληνοποιήσεις με την εμπλοκή αστυνομικών θα φτάσει μέχρι το τέλος επεσήμανε: «Η Ελληνική Αστυνομία θα είναι ισχυρότερη, καλύτερη, πιο αξιόπιστη και θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών όταν απαλλαχθεί από τέτοιου είδους στοιχεία και όταν δείχνει ότι τίποτα και κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου».

Σημείωσε επίσης, ότι οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί δεν έχουν καμία θέση στην Αστυνομία και έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.