Θεοδωρικάκος: 80% των αστυνομικών έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει

Θεοδωρικάκος: 80% των αστυνομικών έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ, με αφορμή σχόλια της κοινής γνώμης και των αντιπολιτευτικών πυρών για το θέμα, δήλωσε ότι σε ποσοστό 80% οι αστυνομικοί είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν νοσήσει. Ενδεικτικά ανέφερε ότι τις τελευταίες 75 ημέρες έχει εμβολιαστεί το 9% των αστυνομικών.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την ψήφιση τεσσάρων νομοσχεδίων κύρωσης συμβάσεων, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι η προσπάθεια που γίνεται από όλους, με τις περισσότερες πολιτικές δυνάμεις να συνδράμουν, ώστε να ξεπεραστούν οι όποιες φοβίες ή οι διαφορετικές απόψεις, έχει αποτέλεσμα «και θα συνεχιστεί σε αυτό το δρόμο της πειθούς».

Παράλληλα διαβεβαίωσε τους πολίτες «να μην νιώθει κανείς ανασφάλεια» διότι η Ελληνική Αστυνομία, η οποία βρίσκεται στην πρωτοπορία των ελέγχων, τηρεί απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα. «Δεν υπάρχει περίπτωση, ο αστυνομικός για να κάνει τη δουλειά του να μην λάβει όλα τα μέτρα. Κανείς να μην αισθάνεται ανασφάλεια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Αναφερόμενος στην πανευρωπαϊκή διάσταση του πανδημικού κύματος, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να «αποφύγει τον πειρασμό να κάνει μικροπολιτική» καταλογίζοντάς της ότι δεν εισφέρει εναλλακτικές λύσεις για τα όσα κατηγορεί την κυβέρνηση. «Να αφήσουμε την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της», προσέθεσε και τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει τη μάχη για την αντιμετώπιση της κατάστασης με όρους αλληλεγγύης ενότητας και κοινωνικής συνοχής.

Σε μια σύντομη παρέμβασή του από την έδρα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ανέφερε ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων στο αστυνομικό Σώμα, είναι μεγαλύτερο από τον μέσο όρο του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού.

Αναβάθμιση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Αναφορά στην ταχεία αναβάθμιση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας έκανε νωρίτερα, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Θεοδωρικάκος.

Όπως ανέφερε, «ενισχύθηκε το κέντρο επιχειρήσεων, το γνωστό «100» για να υπάρχει άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα των πολιτών. Προχωράμε τη διαδικασία προμήθειας καμερών μέσα στο 2022 και οι οποίες θα είναι στις στολές των ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και στα περιπολικά της Αμέσου Δράσεως ώστε να μην υπάρχει καμία περίπτωση να αδικηθεί ούτε πολίτης, ούτε αστυνομικός. Επίσης, ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα η εκπαίδευση του συνόλου των αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ και η αρχή θα γίνει με τους άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ».

Ο κ. Θεοδωρικάκος πρόσθεσε ότι προχωρά με ταχύτατο ρυθμό η ψηφιοποίηση μιας σειράς Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, ώστε να απελευθερωθούν δυνάμεις και να βρεθούν πιο κοντά στους πολίτες. Ήδη έχει γίνει πράξη η αύξηση κατά 100 των νυχτερινών περιπολιών και περιπολικών από τις 22:00 έως τις 06:00.

«Για να δείτε τη σύγκριση μέχρι πριν από 25 ημέρες το βράδυ στην Αττική υπήρχαν 60 νυχτερινές περιπολίες, τώρα υπάρχουν 160. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διαφορά η οποία φέρνει ασφάλεια και ηρεμία πολύ μεγαλύτερη το βράδυ, που ασφαλώς είναι ένα ζητούμενο για κάθε πολίτη για κάθε οικογένεια που θέλει να αισθάνεται απόλυτη ασφάλεια» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.