Θεμιστοκλέους: Τι θα γίνει με τα ακυρωμένα ραντεβού εμβολιασμού - Στο 74% η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα

Θεμιστοκλέους: Τι θα γίνει με τα ακυρωμένα ραντεβού εμβολιασμού - Στο 74% η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 υπολογίζονται γύρω στους 300.000.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα της υποχρεωτικότητας, σχολίασε πως, αφότου αυτή εφαρμόστηκε στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα, προχώρησαν στον εμβολιασμό τους 240.000 πολίτες, ενώ 190.000 έχουν ήδη ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα.

Μάλιστα, στο σύνολο σημείωσε πως η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μας ανέρχεται στο 74% επί του συνολικού πληθυσμού, με το ποσοστό στους ενήλικες να βρίσκεται στο 84%. Για τους άνω των 60, το ποσοστό έχει σχεδόν ανέβει στο 91%.

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε πως σήμερα θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι εμβολιασμοί στις ηλικίες 12 ετών και άνω.

Για τα ακυρωμένα ραντεβού της Δευτέρας, Τρίτης και Τετάρτης, οι ίδιοι οι δικαιούχοι (άνω των 12 ετών) μπορούν να επαναπρογραμματίσουν άμεσα το ραντεβού τους ακόμα και εντός 24ώρου.

Όσο αφορά  στα παιδιά κάτω των 12 ετών έχουν επηρεαστεί 6.000 ραντεβού. «Θα δώσουμε σε αυτά τα 6000 ραντεβού προτεραιότητα για νέο επαναπρογραμματισμό, σε περίπτωση που το επιθυμούν οι γονείς», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους

Υπενθύμισε ότι σήμερα και αύριο και αύριο οι εμβολιασμοί των παιδιών στο Παίδων Πεντέλης δεν θα πραγματοποιηθούν. Επίσης, δε θα πραγματοποιηθούν σήμερα και στον «Προμηθέα» κατ' εξαίρεση.  

Οι γονείς έχουν ήδη λάβει SMS για νέο ραντεβού, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η διευθέτηση των ακυρωμένων ραντεβού.