Θέμα ημερών οι αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων

Θέμα ημερών οι αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων

Τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού που θα ισχύσουν για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου θα οριστικοποιήσει εντός των επόμενων ημερών το υπουργείο Παιδείας. Όπως έγινε γνωστό η χρήση μάσκας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς θα είναι υποχρεωτική, δεν θα ισχύουν τα εκ περιτροπής μαθήματα και τα διαλείμματα θα γίνονται ανά τάξεις.

Υπό συζήτηση παραμένει ακόμα το θέμα της ηλικία για τη χρήση μάσκας από τους μαθητές και η σχετική απόφαση θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες μαζί με το πλαίσιο λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών. Επίσης, θα υπάρξουν αλλαγές στα διαλείμματα, καθώς πλέον δεν θα προαυλίζονται όλα τα παιδιά μαζί, αλλά οι τάξεις θα βγαίνουν σε διαφορετικές ώρες, ώστε να είναι όσο το δυνατόν λιγότερος ο συγχρωτισμός τους. 

Ακόμα, στα μέτρα θα υπάρξει ο καθαρισμός με αντισηπτικά που θα παρέχονται από τους Δήμους, μεταξύ των άλλων μέτρων.

Τα σχετικά μέτρα επιβεβαίωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως η οποία τόνισε πως τόσο η επιτροπή των λοιμωξιολόγων όσο και η ηγεσία του υπουργείου τάχθηκαν υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς όπως υπογράμμισε, σύμφωνα με τους ειδικούς «τα παιδιά δεν διαδραματίζουν τόσο καθοριστικό ρόλο στη μετάδοση της νόσου».

Η υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε πως το υπουργείο είναι καθ’ όλα έτοιμο και για την τηλεκπαίδευση, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο, ενώ σημείωσε πώς θα αναλυθούν σε βάθος τα ενδεχόμενα εμφάνισης κρουσμάτων ή τοπικής έξαρσης. «Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν άμεσα, όπως και για το ενδεχόμενο τεστ στα σχολεία» είπε η κ. Κεραμέως.