Θεατρική παράσταση η επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι λένε οι κάτοικοι

Θεατρική παράσταση η επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι λένε οι κάτοικοι

«Θεατρική παράσταση» χαρακτήρισε την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Μάτι η Κατερίνα Μάλα, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων της περιοχής, μιλώντας στο Θέμα 104,6.

«Γίναμε κομπάρσοι ενός καλοστημένου έργου για το οποίο δεν είχαμε ενημερωθεί ότι θα λάβουμε μέρος. Υποτίθεται ότι θα μαθαίναμε εξελίξεις σε κάποια θέματα που έχουμε θέσει ώστε να κάνουμε ανοιχτή ενημέρωση στις 12-14 Σεπτέμβρη» εξήγησε η κυρία Μαλά και πρόσθεσε: «Αν ήθελε να έρθει για μια σφαιρική ενημέρωση θα μπορούσε να έρθει χωρίς χειροκροτητές όπως έχει συμβεί με όλους όσοι έχουν έρθει για να τους ενημερώσουμε».

Η κ. Μάλα καταγγέλλει ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στο Μάτι την Τρίτη «με άγνωστους σε εμάς ανθρώπους που του έδωσαν ανθοδέσμες και τον χειροκρότησαν. Γιατί εμείς είδαμε και ξαναείδαμε τα πλάνα και δεν βλέπουμε κάποιον που να τον ξέρουμε».

Όσον αφορά την παρουσία της Ρένας Δούρου, η κυρία Μαλά τόνισε ότι «δεν έχει εμφανιστεί άλλη φορά στο Μάτι. Ούτως ή άλλως τη γλάστρα στο τραπέζι έκανε».

Ερωτηθείσα για την παρουσία του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, είπε ότι «έρχεται στην περιοχή για δικούς του λόγους αλλά δεν έχω καταλάβει τι ρόλο παίζει. Είναι τόσο απαξιωτική η στάση των κατοίκων και των κρατικών λειτουργών που είναι σαν να μην υπάρχει».

Αναφερόμενη στον πρωθυπουργό η κ. Μάλα είπε ότι «στο να εισπράξει την πληροφορία είναι πολύ καλός. Αλλά εμένα αυτό μετά από 40 και πλέον ημέρες με νεκρούς, καταστροφές και όσα έζησαν τα παιδιά μας δεν μου φτάνει».

Η μαρτυρία της κυρίας Μαλά έρχεται λίγη ώρα μετά την επιστολή-κόλαφο για τις καθυστερήσεις των έργων αποκατάστασης στην περιοχή που, όπως αναφέρεται, δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλεια των πυροπλήκτων.

Στην επιστολή οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι «τα απαιτούμενα έργα για την διαφύλαξη της υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής, την ασφαλή διαβίωση των κατοίκων, την αποκατάσταση των κατοικιών , του περιβάλλοντος χώρου και των υποδομών, καθώς και την οικονομική ενίσχυση και μέριμνα όλων των πληγέντων στην συντριπτική πλειονότητα τους δεν έχουν ξεκινήσει» παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού και άλλων υπουργών.