Θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες, όπλο μας τα τεστ
Αλκ. Βατόπουλος

Θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες, όπλο μας τα τεστ

«Είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες», δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος τονίζοντας ότι πρέπει να στηθεί ένα σύστημα ώστε να μειώσει αυτόν τον κίνδυνο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε πως «γι' αυτό έχουμε διάφορα όπλα, όπως το τεστ στα σύνορα στους εισερχόμενους τουρίστες, που μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, καθώς και το σύστημα επιτήρησης και γρήγορης διάγνωσης τυχόν κρουσμάτων και απομόνωσης». 

Ο καθηγητής εξήγησε πως το άνοιγμα των συνόρων είναι το μεγάλο στοίχημα και πως παρά τον κίνδυνο που θα υπάρξει με την έλευση τουριστών, «δεν υπάρχει κάνεις σώφρον που να λέει ότι τα σύνορα δεν πρέπει να ανοίξουν». 

Σε ερώτηση για πιθανό δεύτερο κύμα κορονοιού, απάντησε πως «κάνοντας όλη αυτή την προσπάθεια με έγκαιρη διάγνωση και τα τεστ στα σύνορα, πιστεύω πως δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα κορονοιου μέσα στο καλοκαίρι».

Συγκρίνοντας τον κορονοϊό με τη γρίπη, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε πως ο ιός covid-19 μειώνεται διαφορετικά από ό,τι της γρίπης, αναφέροντας ως παράδειγμα την Αίγυπτο που έχει πολλά κρούσματα παρά τη ζέστη. «Δεν υπάρχει ταύτιση γρίπης με κορονοιο» τόνισε χαρακτηριστικά.