«Θα σε άκουγα αν μιλούσες και στους Έλληνες φίλους σου»
Μ. Τσαβούσογλου προς Γερμανό ΥΠΕΞ

«Θα σε άκουγα αν μιλούσες και στους Έλληνες φίλους σου»

Την αντίδραση του τούρκου Υπουργού Εξωτερικών προκάλεσε ανάρτηση που έκανε στο twitter ο γερμανός ομόλογός του Χάικο Μάας, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να απαντά ότι θα άκουγε τις προειδοποιήσεις του εάν μιλούσε και στους Έλληνες «που σκοτώνουν χωρίς οίκτο πρόσφυγες».

Ειδικότερα, αρχικά ο Χάικο Μάας έγραψε ότι «αναγνωρίζουμε το βάρος που σηκώνει η Τουρκία. Ωστόσο, η Τουρκία πρέπει να συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της συμφωνίας της με την ΕΕ. Η ΕΕ συμβάλλει στην αξιοπρεπή φροντίδα των προσφύγων», υπογραμμίζοντας ότι οι μετανάστες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως πιόνια γεωπολιτικών παιχνιδιών.

Από την πλευρά του, απαντώντας ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έγραψε ότι «θα πίστευα ευχαρίστως τα προειδοποιητικά λόγια σου. Αλλά μόνο εάν μιλούσες και στους Έλληνες φίλους σου, οι οποίοι σκοτώνουν χωρίς οίκτο πρόσφυγες στα σύνορά τους».

Επιπλέον, ο τούρκος ΥΠΕΞ επανερχόμενος με νέες αναρτήσεις, ανέφερε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πληρώσει ούτε τα μισά από τα 6 δισ. ευρώ που υποσχέθηκε στην Άγκυρα για τους Σύρους», προσθέτοντας ότι δεν έχει εκπληρωθεί ούτε η υπόσχεση της οικειοθελούς ανθρωπιστικής υποδοχής προσφύγων, καθώς και ότι η ΕΕ αρνείται να υποστηρίξει το «σχέδιο ασφαλούς ζώνης της Τουρκίας στη Συρία».