Γιάννης Πλακιωτάκης: Θα πάμε σε μεγαλύτερες πληρότητες των πλοίων την κατάλληλη στιγμή

Θα πάμε σε μεγαλύτερες πληρότητες των πλοίων την κατάλληλη στιγμή

Την εκτίμηση ότι τα πρωτόκολλα για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις θα αλλάξουν εντός του καλοκαιριού, εξέφρασε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, τονίζοντας ότι το υπουργείο Ναυτιλίας ετοιμάζει πρόταση προς την Κομισιόν για αποζημίωση των ακτοπλοϊκών εταιρειών από ευρωπαϊκούς πόρους.

Μιλώντας στον RealFm,  ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δήλωσε συγκεκριμένα ότι τα πρωτόκολλα θα αναθεωρηθούν την κατάλληλη στιγμή και αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε επεξεργασία μια πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να αποζημιωθούν οι ακτοπλοϊκές εταιρίες από ευρωπαϊκούς πόρους. «Ήδη εφαρμόζεται το υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο συντάχθηκε σε συνεργασία και με τους ειδικούς επιστήμονες αλλά και τους θεσμικούς εκπροσώπους της αγοράς των ακτοπλοϊκών εταιρειών», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι αυτό σημαίνει ότι ξεκινάμε με ένα πρωτόκολλο 50% και για όσα πλοία έχουν καμπίνες 55%. «Λέω ξεκινάμε διότι το συγκεκριμένο πρωτόκολλο σταδιακά και την κατάλληλη στιγμή θα αναθεωρηθεί. Όποτε καταλαβαίνετε δεν πρόκειται να πάμε όλη τη θερινή περίοδο με ένα πρωτόκολλο 50%. Βρεθήκαμε σε μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή το προηγούμενο χρονικό διάστημα όταν αναγκαστήκαμε να επιδοτήσουμε ουσιαστικά τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις», υπογράμμισε. 

Παράλληλα, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αύξησης στις τιμές των εισιτηρίων, ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε: «Πιστεύω ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα συμπεριφερθούν και με κοινωνική υπευθυνότητα και με σύνεση. Μην ξεχνάμε ότι χθες ήδη ανακοινώθηκαν σημαντικά μέτρα στήριξης και της ακτοπλοΐας με τη μείωση του ΦΠΑ. Επομένως όλες αυτές οι ενέργειες και δράσεις που έχουν αναληφθεί και το προηγούμενο χρονικό διάστημα αλλά και χθες με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού βοηθούν έτσι ώστε να υπάρχει μία συγκράτηση των τιμών».