Μ. Χρυσοχοΐδης: Θα κατασκευάσουμε το φράκτη - Προασπίζουμε τα συμφέροντα της χώρας

Θα κατασκευάσουμε το φράκτη - Προασπίζουμε τα συμφέροντα της χώρας

«Με απόλυτη ψυχραιμία, με σχέδιο και στρατηγική φυλάσσουμε τα σύνορά μας, διαχειριζόμαστε το προσωπικό μας. Θα κατασκευάσουμε το φράχτη μας στη βάση των συμφερόντων της χώρας, διαβεβαίωσε από την Αλεξανδρούπολη κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη μεθόριο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, διευκρίνισε ότι η σημερινή παρουσία του στο Νομό «δεν αποτελεί είδηση… Με εντολή και ταυτόχρονα συντονισμό του πρωθυπουργού, υλοποιούμε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο με απόλυτη ψυχραιμία. Βρίσκομαι σήμερα εδώ γιατί υπηρετούμε ένα σχέδιο, δεν συμβαίνει τίποτα το έκτακτο, τίποτε το οποίο πρέπει να μας ανησυχεί. Ένα πράγμα μας ανησυχεί διαρκώς, η ασφάλειά μας», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι στον Έβρο «χτυπάει η καρδιά της πατρίδας, εδώ φυλάσσονται σύνορα, συντονίζουμε το έργο της ασφάλειας και προστασίας των συνόρων, σε καθημερινή βάση».

«Χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση, καμία ολιγωρία και χρειάζεται πάντα ν’ αποφεύγουμε τον εφησυχασμό», υπογράμμισε

Τέλος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στην ενίσχυση της ασφάλειας του ακριτικού Νομού με τους 400 νεοπροσληφθέντες αστυνομικούς. «… ήδη επαναφέρουμε στον Έβρο, μετά τη διακοπή που έγινε λόγω της πανδημίας, τους αστυνομικούς που ήταν και πριν. Θα τους αντικαταστήσουμε αυτούς με τους 400 που έχουμε προσλάβει εδώ και πολλούς μήνες, αλλά λόγω της πανδημίας δεν μπορέσαμε να τους εκπαιδεύσουμε και μετά το τέλος του Σεπτέμβρη, όταν θα έχουν εκπαιδευτεί οι αστυνομικοί αυτοί, θα επιστρέψουν οι αστυνομικοί που είναι τώρα εδώ, στα σπίτια και τις υπηρεσίες τους», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι οι φύλακες είναι εδώ. «Οι δυνάμεις του Frontex είναι εδώ και η μεθόριος είναι ασφαλής και θα παραμείνει ασφαλής γιατί η κυβέρνηση είναι παρούσα, έχει σχέδιο, έχει στρατηγική και σε καθημερινή βάση επαγρυπνεί», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα:

Στον Έβρο ο Μ. Χρυσοχοΐδης : Ποιες περιοχές στα σύνορα ενισχύονται με αστυνομικούς

Έβρος: Ενισχύονται οι δυνάμεις στη μεθόριο με 400 αστυνομικούς

Επισπεύδεται η ολοκλήρωση του φράχτη στον Έβρο